SMRŠAVITI JE LAKO: Želite li vrlo brzo skinuti tih par kila viška, evo uputa..

Postoji li haljina u ormaru, tu je i želja da u njoj izgledamo lijepo! Možda nije sezona badića, ali uvijek je tu nekakva svadva, krstitke, koncert ili samo tulum na kojemu želimo izgledati baš super. Onih nekoliko kilograma viška moguće je brzo skinuti, ali treba slijediti ove upute.

 

Dvije nutricionistice i trenerice fitnesa Hallie Rich i Ilyse Schapiro pozabavile su situacijom kada kile jednostavno moraju brzo dolje i napravile maleni vodiš kako smršaviti brzo.

 

 

1. Kada imaš samo dva tjedna

 

Ok, imaš samo dva tjedna da se pojaviš na svadbi, na kojoj će biti i tvoj bivši, onaj koji te ostavio zbog najbolje frendice. Savršenu konbinaciju za tu prigodu imaš, ali imaš i višak kilograma koji si si nekako dozvolila. Nema brige, ima lijeka!

 

 

Odmah ostavi perece, štapiće i čips. U tvojim rukama od sada moraju biti svježa mrkva, celer ili krastavac.

 

 

Također, na par tjedana zaboravi na gotovu, unaprijed prerađenu, hranu.

“To nije prirodna hrana i tvojem tijelu treba neko vrijeme da ju prepozna kao hranu i probavi. Osim toga, puna je šećera i masti, koje ti neće pomoći da staneš u tu haljinu.”, kaže Hallie Rich.

 

Stručnjakinje preporučuju da se doručkuje 60 do 90 minuta nakon ustajanja, kako bi stabilizirali razine šećera u krvi i zaustavili glad. Istovremeno, potrebno je vježbati po cijele dane. Malo trčanja, malo podizanja utega. Uz sve to, ne zaboraviti kako je san pola ljepote!

“Neispavanost pobuđuje hormone odgovorne za glad. Ne naspavaš li se dovoljno, bit ćeš gladna”, dodaje Rich.

 

2. Kada imaš samo nekoliko dana

 

Mršavljenje nije odlazak na ispit, pa da svoje obaveze odgađaš do samoga kraja. Nema ničega goreg nego suočiti se sa strahotom preuskih traperica preko čijeg ti ruba visi salo! Što napraviti?

 

Pij jako, jako puno tekućine. Rich i Schapiro preporučuju samo vodu. Nikakva dijetalna pića, nikakve kave. Samo vodu. Što se tiče hrane iz restorana ili pekarnice, zaboravi na to! U potpunosti. Primi se kuhanja. Spremaj svoju hranu sama.

 

“Kad sama kuhaš kontroliraš koje sastojke unosiš u jelo, a onda, logično, i u tijelo. Osim toga, koristi manje tanjure, kako bi i količine hrane koju jedeš bile manje. Izbjegavaj restorane, čak i one zrdave prehrane, jer njihovi su normativi poprilično veliki, a ti ipak želiš stati u te traperice, na kraju tjedna”, kaže Schapiro.

 

 

Da, vrijeme je za cijeđeno voće i povrće u mikseru..

 

3. Još samo jedna stvar…

 

Prije no što vas pošaljemo na posao brzog mršavljenja, razjasnimo samo jednu stvar: Nikada, ali doista nikada nemoj napraviti nešto štetno za zdravlje, samo kako bi smršavjela! Nikada ne smiješ jesti manje od 1200 kalorija dnevno! “Najbolje je imati dugoročan plan mršavljenja i postići zdrav balans između uhosa hrane i vježbanja”, jasno i glasno poručuju Rich i Schapiro, “doktorice” za dobru liniju.

 

Izvor: net.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *