Jedite limun na ovaj način i zaštitite se od raka, depresije i suvišnih kilograma

Najbolja varijanta jeste smrznuti limun, i to konzumiranje zajedno sa korom, jer je ona zapravo najzdraviji dio ovog tropskog voća. Naučnici su otkrili da kora limuna može značajno da poboljša imunitet, a sadrži materije koje sprječavaju rak, regulišu holesterol, liječe infekcije i izbacuju parazite i bakterije iz tijela.

Neki od najznačajnijih benefita limuna:
– Sprječava stmu
– Jača imunitet
– Bori se protiv upale
– Detoksikuje jetru i bubrege
– Reguliše krvni pritisak
– Sprječava rak
– Pomaže liječenju anksioznosti i depresije

Ako je vjerovati nedavnom istraživanju, limunova kora sadrži 5 do 10 puta više vitamina od samog voća, a dokazano je i da može da uništi ćelije raka debelog crijeva, pluća i dojke. Ono što je najvažnije jeste to što materije iz limuna i njegove kore uništavaju samo maligne ćelije, dok zdrave ćelije organizma ostaju zaštićene.

Ljekar i nutricionista Merilin Grenvil tvrdi da kora mnogih voćki može da vam poboljša zdravlje. Budući da je kora veoma gorka, Grenvil preporučuje da limun zamrznete, a zatim sameljete zajedno sa korom, sjemenkama i pulpom. Tako izrendan limun dodajte u čaj, smuti, supu, salatu, desert i zaštitićete se od opakih bolesti, kažu naučnici. Veoma je važno da limun dobro očistite od prljavštine i pesticida pomoću jabukovog sirćeta,prenosi Aura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *