Dva domaća napitka koja jačaju bolna koljena, hrskavice i tetive

Ponekad možemo da osjetimobolove u koljenima i drugim zglobovima koji su jaki i teško podnošljivi. Naše kosti usljed djelovanja određenih faktora mogu postati jako krhke i lako lomljive. Da biste to poboljšali potrebno je da uzimate zdravu hranu bogatu raznim hranljivim materijama, a naročito bogatu kalcijumom. Kakav god da je intenzitet boli u koljenima ili kostima, možete ga se osloboditi ovim prirodnim lijekom.

 

 

Zato danas za vas donosimo ovaj kvalitetni napitak.

 


Sastojci koji su vam potrebni:

 


-200 ml bademovog mlijeka

 

-banana

 

-2 kašike meda

 

 

Priprema i način korištenja: Priprema je vrlo jednostavno, potrebno je da ogulite bananu i isjeckate na male komadiće. Obratite pažnju da ne budu previše zrele. Stavite ih u bledner i dodajte bademovo mlijeko i med. Stavite jednu ili dvije kašike meda. Osloboditi će vas bolova u kostima i zglobovima, a potrebno je da ovaj napitak pijete 3 puta sedmično uz doručak.

 

 

Takođe možete isprobati i ovaj napitak.
Sastojci koji su potrebni:

 

 

 

  • 10 kašika usitnjenog lanenog sjemena

 

  • 5 kašika usitnjenog susama

 

  • Malo sjemenki suncokreta

 

  • 3 kašike grožđica

 

  • 1 kg livadskog meda

 

Upute za pripremu: Preporučuje se kupovati sirove sjemenke i samostalno ih pržiti oko 2 minuta na nižoj temperaturi bez masnoće. Nakon toga ih usitnite. U većoj posudi promiješati sve sastojke, koristeći drvenu žlicu. Kada dobro izmiješate, smjesu prebacite u tamnu staklenu teglu koja se mora dobro zatvoriti. Kako uzimati: Uzimajte jednu supenu kašiku ovog lijeka prije doručka i jednu prije ručka.

 

 

 

Izvor: vrijemezavas.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *