Bez obzira koliko jedete i vježbate ne možete da izgubite kilograme? Ovo je KRIVAC svemu tome!

Bez imalo pretjerivanja, tvrdite da ste uporni u držanju dijete, vježbate, zdravo se hranite, ali kilogrami nikako da se istope. Otkrivamo nekoliko najčešćih tazloga za to.

 

 

Malo lakše s maslinovim uljem U potrazi za zdravom hranom, mnogi se bacaju na maslinovo ulje radi njegovih mnogobrojnih zdravstvenih benefita. Kako ono sadrži mono nezasićene masne kiseline, olein, linolein, vitamine A i E, flavonoide antioksidanse, kao i neophodne stvari za jačanje imuniteta i fizičku ravnotežu, ono je takođe bogato kalorijama (120 kalorija i 14 grama masti po kašičici). To se takođe odnosi i na orašaste plodove i avokado.

 

Šta učiniti: Pažljivo mjerite količinu koju koristite i vodite malu evidenciju.

 

 

Izbjegavate voće Ako odoljevate voću kako biste izbjegli unos voćnih šećera, time činite više štete nego koristi. Količina šećera u voću je neophodna organizmu, a takođe, voće je bogato esencijalnim vitaminima, vlaknima i mineralima. Šta učiniti: Grickajte jabuke, jagode, grejpfrut i lubenice. Izbjegavate hranu s glutenom iako niste alergični Za to treba imati jako dobar razlog, a on ne leži u tome što to rade i drugi. Gluten fri dijeta preporučuje se za one koji pate od celijakije, a ne za one koji žele izgubiti na težini. Eliminacijom cjelovitih žitarica i pšeničnog brašna, oduzimate tijelu vrlo bitne namirnice.

 

Šta učiniti: Uključite lan u prehranu. Slabo jedete i vježbate satima Mislite li da ćete napornim vježbanjem i rijetkom i slabom prehranom skinuti kilograme, jako griješite. Smanjivanjem obroka ili njihovim izbacivanjem, usporava se metabolizam i mršavljenje postaje još teže. Šta učiniti: Porazgovarajte s nutricionistom o vašem dnevnom unosu i vrsti hrane. Tačnije, saznajte koliko kalorija morate dnevno unijeti da biste vježbanjem postigli cilj.

 

 

Svi smo čuli koliko je kritična H2O kada je u pitanju gubljenje kilograma. To olakšava da se suzbije nagon za hranom, tako da je mnogo manje vjerojatno da ćete se prejesti. Ali to sada nije sve: dok si dehidriran, bubrezi ne mogu pravilno funkcionirati. Sve se to prebacuje na jetru, te s obzirom na to jetra teško radi, te se sve više masti koje konzumirate čuva, a ne spaljuje.

 

Koliko vode treba da se pije? Pravilo je osam čaše dnevno.

 

Izvor: nezavisne/narodnamedicina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *