Znate li koje namirnice treba izbjegavati ljeti

Iako na internetu možemo pronaći brojne savjete oko toga kojima se namirnica osvježiti i kakvu hranu jesti ljeti, važno je znati i koje namirnice nije poželjno jesti ljeti, ali i zašto.Naime, ljeto je vrijeme kada nam odgovara lagana i osvježavajuća hrana, a za velikih vrućina dobro je izbjegavati namirnice koje nas neće osvježiti, već učiniti upravo suprotno, prenosi ordinacija.hr

 

 

Mnogi vole koristiti začine, no pazite da ne pretjerate. Ni ljeti ni zimi nije dobro pretjerivati sa začinima, jer oni povisuju tjelesnu temperaturu jer potiču naš metabolizam.

 

 

Uz začine, tu su meso i mesni umaci. Teški umaci, pa čak i od morskih plodova, mogu uzrokovati pretjerano znojenje i probavne probleme. Posebno je ljeti poželjno izbjegavati masnu brzu hranu, prženu, dimljenu i začinjenu, jer može biti upitne svježine što može uzrokovati i trovanje, ali i do problema s probavnim sustavom, što vas može spriječiti da uživate u ljetnim, morskim radostima do kraja godišnjeg odmora.

 

 

Još jedna od namirnica koja nam inače sjajno odgovara uz čašicu crnog vina jer sir. Osim što sadrži puno kalorija, od njega ćete se osjećati naduto i tromo, stoga je bolje smanjiti njegov unos ljeti.

 

 

izvor dnenvo.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *