Uzimao je kokosovo ulje 2 puta dnevno i za kratko vrijeme se oporavio

Alzheimerova bolest je veoma teška i uzrokuje gubitak pamćenja. Pedijatrica Mary T. Newport je podijelila priču o svom mužu Steveu kojem je ova bolest dijagnostikovana u njegovim pedesetim godinama.

Njegovi parijetalni i frontalni režnjevi su bili uništeni i izgubio je kratkotrajno pamćenje. Koristio je klasične lijekove namijenjene toj bolesti, ali mu nisu pomagali.

Samo je izgubio na težini i pao je u depresiju. Njegova žena se zato odlučila okrenuti prirodnom rješenju, a to je kokosovo ulje. Davala je mužu dvije kašike ovog ulja dva puta dnevno uz hranu.

Nakon samo 2 mjeseca nakon ove terapije, Steve je bio sretniji, opušteniji i više je pričao. Nakon samo godinu dana je počeo prepoznavati članove porodice, koje je zbog bolesti zaboravio.

A sva ova poboljšanja su se desila zbog kokosovog ulja. Osim za liječenje Alzheimerove bolesti, kokosovo ulje je odlično i u liječenju epilepsije, Parkinsonove bolesti, multiple skleroze, pa i dijabetesa. Idealno je i za prženje jer nije kalorično.

Istraživanja iz 2004. godine su pokazala da ovo ulje poboljšava memoriju, a ispitano je 20 ljudi oboljelih od Alzheimera. Nekima je dat običan placebo, a nekima kokosovo ulje.

Uočeno je da se broj ketona povećao kod osoba koje su uzele kokosovo ulje, a to povećanje ketona je upravo ono što utiče na rješavanje tih zdravstvenih problema povezanih sa Alzheimerom i drugim bolestima.

Izvor: megagiga.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *