Tuzlanski ljekari napravili lijek o kojem svijet i Evropa pricaju, rak nestaje za 20 minuta!

Tuzlanski ljekari napravili lijek o kojem svijet i Evropa pricaju, rak nestaje za 20min.

Vjerovali ili ne, ovo je istina

Vijest sedmice dolazi iz Bosne i Hercegovina, konkretno iz Tuzle, a za sve je zaslužna nekolicina istinskih stručnjaka sa Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, koja je po prvi puta prije nekoliko dana, u Bosni i Hercegovini, izvela i u rutinsku praksu stavila novu metodu za tretman tumora jetre, bez, (p a z i t e), izvođenja operativnog zahvata.

Radi se o tzv.etanolskoj ablaciji tumora jetre pri kojoj se direktno u tumor, pod kontrolom ultrazvuka ubrizgava određena količina apsolutnog al*ohola.

Nakon ovakve vrste tretmana, dolazi do odumiranja stanica tumora, te manjeg djela zdravog tkiva, koje se nalazilo oko tumora. Ovim zahvatom, tumor biva potpuno uništen, i zamijenjen ožiljnim tkivom.

Ova vrsta zahvata, traje svega dvadesetak minuta, dok pacijent već narednog dana može ići kući. Također, dobra stvar ovog zahvata je i to da se može ponavljati sve dok se tumor upotpunosti ne odstrani, potvrđuju iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Profesor Nermin Salkić je naglasio kako je ovo vrsta metode liječenja koju je moguće primjenitii samo na određenoj grupi oboljelih, a rezultat je potpuno izliječenje od opake bolesti.

Na kraju tim stručnjaka koji je uspješno izveo zahvat čine akademik prof.dr.sc. Enver Zerem, prof.dr.sc. Nermin Salkić, te dipl. med. sestra Bahrija Haračić i med. sestra Firdeusa Isaković iz Odjeljenja za gastroenterologiju i hepatologiju Klinike za interne bolesti, dok su sa Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju učestvovali dr. Halid Mahmutović, dr Dženita Mešić Ahmetašević, te med. tehničar Adis Kavgić, svi zaposleni u UKC Tuzla

Molimo podjelite ovu objavu sa vasim prijateljima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *