TRIK ZA MRŠAVLJENJE EFIKASNIJI OD BILO KOJE DIJETE: Masti će se topiti KAO NA VATRI

Vječito je pitanje – u koje vrijeme i šta doručkovati? Prije kafe, poslije kafe? Laganiji ili jači doručak? Nuttricionista otkriva kada je idealno vrijieme za doručak.

Postoji nekoliko vrsta masnoća u tijelu. Visceralne, koje se nalaze unutar trbušne duplje i okružuju vitalne organe, smatraju se najopasnijim. One usporavaju metabilizam i ugrožavaju zdravlje najvažnijih organa. Nutricionista Tim Spektor sa Kings koledža u Londonu uvjeren je da se ovih masnoća možete riješiti na vrlo jednostavan način. Sve što je potrebno jeste da promijenite vrijeme doručka.

 

Visceralna masnoća obično nastaje usljed nedovoljne fizičke aktivnosti i konzumiranja previše kalorične hrane. Međutim, možete da ih smanjite ako tačno odredite kada ćete unijeti prvi obrok u organizam. Po riječima Tima Spektora, profesora genetske epidemiologije na Kings koledžu u Londonu, da biste se riješili viška kilograma, ne treba odmah da doručkujete nakon buđenja, već je bolje da sačekate nekoliko sati.

Sva tri dana doručak, ručak i večera su isti, a dijeta sa sastoji od konzumiranja jaja, viršli i banana.

Doručak podrazumijeva tri jaja, ručak tri viršle, a večara tri banane.

Ukoliko vam je lakše, možete prvi dan tokom čitavog dana konzumirati samo jaja, drugi dan viršle, a treći banane.

Poslije ta tri restriktivna dana bićete “lakši” tri kilograma, a čuveni jo jo efekat izbjegnite tako što ćete uvesti dijetalni ponedjeljak, gdje konzumirate samo limunadu bez šećera i dosta voća.

Izvor: lepotaizdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *