Svakog jutra sam na prazan stomak pila 4 ČAŠE VODE. Za samo jedan mjesec , s mojim tijelom se desilo čudo!

Jedna žena odlučila je da slijedi primjer žena u Japanu i pije vodu na prazan želudac mjesec dana. Zanimalo ju je šta će se sve dogoditi u njenom tijelu. Ovo je njena ispovjest. Zanimalo ju je i da li to zaista djeluje na ljepši ten i vitkiju figuru. Vodu je pila odmah nakon buđenja.

 

 

Došla sam u fazu života kada sam pomislila kako ne mogu da imam manje energije, lošiju kožu i kosu… Tijelo mi je slalo signale da ne radi kako treba. Bila sam konstantno umorna. Morala sam nešto da preduzmem. Proučila sam običaj kod Japanki koje vodu piju odmah ujutro na prazan želudac. I odlučila sam da pokušam – ispričala je.

 

 

Ovo su njeni savjeti:

 – Popijte četiri čaše vode odmah nakon buđenja, na prazan želudac i prije pranja zuba. Ako vam je teško da popijete toliko vode, krenite s jednom čašom, pa polako pijte sve više dok ne dođete na četiri čaše.

 

– Ništa ne jedite narednih 45 minuta.

 

– Ništa ne pijte niti jedite dva sata nakon doručka, ručka i večere.

 

 

A ovo su promjene koje su se kod nje dogodile:

 

  • Osjećala se sve svježije i zdravije. Nekoliko dana nakon što je počela sa ispijanjem vode nakon buđenja, počela je da se osjeća nekako laganije. Kaže kako je osjetila da joj se tijelo lakše rješava toksina.

 

  • Ubrzao joj se metabolizam. Kaže kako je prestala osjećati glad svakih sat vremena. Nestala je želja za grickalicama između obroka, osjetila je da ima sve više energije.

 

  • Izgubila je višak kilograma. Kako više nije osjećala glad kao prije, jela je sve manje i riješila se suvišnih kilograma bez mnogo muke. Takođe, kako je imala više energije, počela je više da vježba.

 

  • Nestala je gorušica. Prije jutarnjeg ispijanja vode, patila je od loše probave i refluksa. Sve je to nestalo. Nestao je i osjećaj nelagodnosti nakon svakog obroka.

 

  • Koža joj je počela izgledati sve ljepše. Kaže kako su joj prije ljudi govorili da izgleda previše staro za svoje godine. Sada ima manje bora na licu, koža joj izgleda zdravo i blistavo te automatski izgleda mlađe.

 

  • I kosa izgleda ljepše i zdravije. Nekad joj je kosa bila vrlo krhka pa je često pucala. Na šišanje vrhova morala je da ide dva puta mjesečno. Sad više ne puca toliko i veoma je sjajna.

 

  • Nestale su urinarne infekcije. Ova žena tvrdi da joj je tretman vodom riješio urinarne infekcije bolje od bilo kakvog antibiotika. Više ne osjeća peckanje dok mokri.
  • Ojačao joj je imunitet. Više nije toliko bolešljiva kao prije, piše Bright Side.

Izvor: telegraf/brightside

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *