STOMAK VAM JE NAPUHAN KAO U TRUDNICE I MUKA VAM JE: Riješite se nadutosti uz samo 1 ČAŠU ČAJA OD OVE BILJKE (RECEPT)

Sasvim je normalno da tokom varenja nastane izvesna količina gasova koja se apsorbuje u krvotok i eliminiše procesom disanja. Problem nastaje nakupljanjem veće količine gasova u digestivnom sistemu.

Nadimanje predstavlja osjećaj punoće u gornjem dijelu stomaka čiji je uzrok akumuliran gas i/ili hrana. Ako pretjeramo sa hranom tokom uskršnjih praznika može doći do nelagode, ukoliko nisu obzbiljni bolovi koji podrazumjevaju posjetu ljekaru, možete pokušati sa čajem za bolje varenje.

Mučnina je jedan od glavnih propratnih simptoma nadutosti. Nagomilana količina gasova u stomaku je glavni uzročnik nadutosti i izaziva u isto vrijeme osjećaj sitosti i mučnine. Često se dešava da mučnina nastane odmah nakon obroka jer je uzrokovana novim unošenjem hrane a samim tim i povećanjem gasova. Ako osjećamo neprijatnost odmah nakon obroka treba da promijenimo način ishrane i da konzumiramo više puta manje obroke i na taj način ćemo otkloniti uzrok nadutosti.

Čaj protiv nadutosti stomaka

Najefikasniji čaj protiv nadutosti stomaka jeste čaj od nane. Međutim, delotvornije varijante mogu se postići i kombinacijom različitih bilja. Na primjer, za nadutost možete konzumirati kombinovan čaj od nane i kamilice sa nekoliko kapi limunovog soka. Ukoliko ste upravo konzumirali nešto obimniji obrok nego obično, ovaj čaj popijte neposredno nakon obroka i na taj način ćete preventivno delovati na nadimanje.

Izvor: Lepa&Srećna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *