ŠTO IH VIŠE JEDETE BIĆETE MRŠAVIJI: Čak 17 namirnica koje možete jesti bilo kada bez rizika od dobijanja kilograma!

Bez rizika od dobijanja kilograma…

Teško je odoljeti žudni za ukusnom hranom kada smo na strogoj dijeti. Hajde da budemo iskreni! Gladni ste sve vrijeme, a kada otvorite frižider, skoro je nemoguće odupreti se iskušenju da zgrabimo nešto ukusno.

Međutim, postoje namirnice koje možete jesti tokom dana bez rizika od dobijanja kilograma, jer sadrže minimalan broj kalorija. Pogledajte koju to hranu možete jesti bez ograničenja!

1.Paradajz:

Paradajz je pun likopena, vitamina A, C, B2, folne kiseline, hroma i kalijuma. Praktično nema kalorija i obezbjeđuje nam različite nutrijente od vitalnog značaja za naše zdravlje.

2. Kokice:

Jedna šolja kokica napravljenih na vazduhu, nikada neće uticati na težinu. Ova grickalica za gledanje filmova, većinom sadrži vazduh pa možete uživati bez straha da ćete se ugojiti.

3. Bjelanca:

Bjelanca možete jesti u neograničenim količinama. Korisna su čak i za one na strogoj dijeti. Pomješajte bjelanca sa nekoliko paradajza i napravite najzdraviji omlet koji postoji. Ipak, ako brinete o zdravlju, nemojte ga pržiti na rafinisanom ulju.

4. Grašak:

Grašak sadrži veoma malo kalorija; jedna šolja ima samo oko 35 kalorija. Prilično je bogat vlaknima i proteinima.

5. Dinja:

Dinja će zadovoljiti vašu žudnju za slatkim, a neće narušiti vašu dijetu. Ona sadrži više od polovine dnevno preporučene doze bitamina A i C.

6. Jagode:

Još jedna neophodna namirnica za one koji žele da izgube težinu. Jagode su bogate kalijumom i vlaknima i imaju antiupalna svojstva i ima oko 50 kalorija.

7. Celer:

Približno 95% celera čini voda. Ova super zdrava namirnica zadovoljava 30% dnevnih potrebe za vitaminom K. Najbolje je da jedete celer svjež, jer 5 dana nakon branja počinje da gubi korisna svojstva.

8. Rukola:

U 2 šolje rukole ima samo 10 kalorija. Ona vam pomaže da smršate, a da ne naškodite svom zdravlju. Možete je jesti sa sirom, začinjenu maslinovim uljem.

9. Zelena salata:

Zelena salata sadrži vitamin A i vitamin C, kao i folnu kiselinu i gvožđe. Praktično nema kalorija, pa nećete dobiti na težini iako je konzumirate u velikim količinama.

10. Krastavci:

Krstavci sadrže skoro istu količinu vode kao i celer. Svježi, hrskavi krastavci veoma su zdrava namirnica. U kori krastavca se nalazi većina korisnih sastojaka, naročito beta karoten, koji je dobar za oči, pa je najbolje da ih ne ljuštite.

11. Karfiol:

Karfiol je odličan izvor vitamina C i K. Najhranljiviji je kada se jede svjež.

12. Brokoli:

Brokolije omiljena namirnica onih koji pokušavaju sa smršaju. Osim vitamina A, C, E i K, zadovoljava i 20% dnevne potrebe za vlaknima.

13. Kelj:

Kelj, kaoi jestive morske trave, sadrži veliku količinu joda i gotovo da nema kalorije. Ali to ne znači da treba odmah da se bacite na pravljenje sušija. Sjetite se da pirinač ima visok glikemijski indeks, a takve namirnice ne doprinose gubitku težine.

14. Grejpfrut:

Grejpfrut pomaže u stabilizovanju nivoa šećera u krvi. Bogat je vitaminom C, a zbog male kalorijske vrednosti, može da vam pomogne da izgubite još tih nekoliko centimetara oko struka.

15. Kupine:

Kupine su bogate antioksidansima i vitaminom C. Plus, imaju nevjerovatan ukus. One su sigurna namirnica za one koji su dugo vremena na dijeti. Sadrže relativno mali broj kalorija.

16. Pomorandže:

Pomorandže su jedne od najukusnijeg voća. Najpoznatije su po tome što sadrže vitamin C. Inače, ona bela materija ispod kore pomorandže, puna je vlakana koji pomažu u snižavanju nivoa holesterola, tako da je nemojte bacati.

17. Borovnice:

Borovnice imaju više antioksidanata od bilo kog drugog voća. Jedna šolja boovnica pomoći će vam da izbalanisrate dijetu. Ovo voće ima malo kalorija, pa ne morate brinuti o dobijanju na težini.

Izvor: fokuzz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *