RECEPT ZA SMANJENJE TJELESNE TEŽINE: Skida 1cm masti sa stomaka dnevno…

Skida čak i do 1cm dnevno…

 

 

SMJESA ISKLJUČIVO OD PRIRODNIH SASTOJAKA:

Nažalost, ne postoji čarobni štapić za skidanje viška kilograma. Ali sa dovoljno fizičke aktivnosti, više kretanja i zdrave ishrane možete brzo prilagoditi težinu. Ono što će vam pomoći da ubrzate gubitak kilograma jeste ovaj napitak koji možete napraviti od prirodnih sastojaka koje možda već imate u vašoj kuhinji. Pokazaćemo vam najbolji recept za smanjenje tjelesne težine, koji vam može pomoći da smanjite 1 cetimetar masti sa stomaka dnevno.

No, nije samo dobar za skidanje kilograma:

Pomoći će vam pomoći da uklonite sav višek vode iz organizma, pobljšat će funkciju vašeg mozga, pamćenje, sluh i vid.

 

 

Sastojci:

 

 

– 125g hrena

 

 

– 4 limuna

 

 

– 2cm svježeg đumbira

 

 

– 3 kašike meda

 

 

– 2 kašike cimeta

 

 

Priprema:

 

 

Prvo očistite hren i đumbir, oljuštite ih i ubacite u blender. Dodajte limun, ali ako ne koristite organski, samo iscijedite sok. Zatim dodajte cimet i med. Sve dobro izmiješajte i stavite u teglu. Teglu čuvajte u frižideru.

Kako ga koristiti:

Uzmite jednu kašiku ujutru na prazan želudac i jednu kašiku prije spavanja. Ako želite da dobijete najbolje rezultate onda ovaj sirup koristite 3 sedmice uzimajući ga po dvije kašike dnevno.

Zašto je hren dobar za zdravlje:

Ishrana bogata hrenom je posebno korisna za dijabetičare, ali i za one koji su stalno umorni ili imaju sporiji metabolizam. Podzemni dijelovi, odnosno korijen, koriste se kao začin i pored različitih jela, posebno za meso. Listovi ovog biljke bogati su vitaminom C, karotenom i hlorofilom. Takođe sadrže značajnu količinu kalijuma, fosfora, hlora, sumpora i vitamina B. Ova biljka čisti cijeli organizam i ubrzava metabolizam. Ona štiti određene organe od malignih bolesti kao što su želudac, jetra, tanko i debelo crijevo. Takođe sadrži kumare, fenole, eterično ulje, asparagin, smolu, skrob i saharide. Zbog ovih sastojaka u narodnoj medicini, preporučen je kao lijek za kašalj, sinuse, bronhitis, astmu i reumatizam.

Jača imunitet i štiti od prehlade:

Koristi se kao lijek protiv začepljenja krvnih sudova, te poboljšava varenje. Preporučuje se za izbacivanje kamenca u bubrezima. Kao lijek, uzima se u obliku čaja, sirupa, vina, tinkture ili kiselog jela. Kada koristite hren, kao i kod drugih biljaka, treba voditi računa da se ne uzima previše jer može izazvati dijareju i povraćanje.

Zašto je đumir koristan za zdravlje:

Đumbir zauzima posebno mjesto u mnogim kuhinjama zbog specifične arome i oštrog, pikantnog i oporog okusa koji ga odvaja od drugih začina, ali i zbog svojih ljekovitih svojstava. Hiljadama godina se koristi kao začin i lijek, i do današnjeg dana. U svom sastavu hranljivih materija, đumbir uglavnom sadrži vitamin C, kalij, željezo, kalcij i magnezij. Svježi đumbir pomaže da se smanji visok holesterol. Istovremeno, smanjuje nadutost želuca. Pozitivno utijee na obnavljanje crijevne flore, ima laksativni efekat. Jake glavobolje i migrene mogu se ublažiti konzumiranjem nekoliko tankih kriške svježeg đumbira. Đumbir u prahu pomaže da se oslobode abdominalni bol. Ublažava bolne simptome artritisa, gripa ili hladno svjetlo. Brojne studije pokazuju da korištenje đumbira u prahu usporava rast kancerogenih tumora i pokazao se kao odličan dodatak za ublažavanje efekata hemoterapije, kao što su mučnina i povraćanje. Đumbir u prahu ubrzava cirkulaciju i spriječava koagulaciju krvi. Pozitivno utječe na opuštanje umornih mišića nakon iscrpne fizičke aktivnosti. Konzumirajte đumbir odgovorno, ne više od 4 grama dnevno! Dakle, ovaj recept svakako treba isprobati, a vi ćete biti iznenađeni rezultatima.

Izvor: net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *