Provjereno djeluje: Otklonite bebi ili djetetu BOL BEZ LIJEKOVA uz pomoć masaže stopala

Na ljudskim nogama postoji hiljadu nervnih završetaka. Posebni pristisci na određene tačke koje se nalaze na stopalima, pomažu nam, ne samo da se opustitimo, već i stimulišu ceo organizam u nastojanju da pravilno funkcioniše.

Refleksologija je drevna veština kojom se deluje na sve tačke tela u cilju otklanjanja bolova. Ova prirodna alternativa tabletama vrlo je pogodna za decu, a naročito bebe.

Ovo je sedam načina na koje možete pomoći bebi. Refleksolozi kažu da je pre početka masaže poželjno opustiti i zagrejati noge trljanjem ili kupanjem u toploj vodi.

1. Glavobolja i zubobolja

Bebe često zabole glava i zubi. Kad primetite da dete ima bolove, izmasirajte mu vrhove prstiju na nogama! Možete ga masirati i dok spava.

2. Bol u sinusima

Bol u sinusima je neprijatan i odraslima, a za bebu, koja ga doživljava prvi put, predstavlja pravu agoniju. Da biste umirili bol, masirajte donju stranu bebinih prstića. Nemojte jako pritiskati.

3. Grudi

Kada bebu muči bronhitis, masirajte deo stopala ispod prstiju, a iznad svoda tabana. Masirajte nežno, kružnim pokretima, da biste joj olakšali disanje i zaustavili kašalj.

4. Solarni pleksus

Kad bebu muči uznemirenost želuca, grčevi u stomaku i zadržavanje daha, masirajte sredinu stopala, na samom početku luka tabana. Ta oblast je povezana sa solarnim pleksusom – nervnim centrom između stomaka i pluća.

5. Bol u gornjem delu stomaku

U slučaju zatvora, gorušice i lošeg varenja, masirajte deo između sredine i jastučeta stopala.

6. Bol u donjem delu stomaka

Ako beba ima bolove usled gasova i nadimanja creva, masirajte između sredine stopala i pete.

7. Leđa

Ponekad se kod beba dešava da neki delovi tela rastu brže od drugih, zbog čega deca često imaju bolove u kukovima. Da biste otklonili ovaj problem, trljajte pete! Masaža peta takođe pomaže kod zatvora i uznemirenosti želuca.

Zapamtite:

Refleksologija je isključivo namenjena ublažavanju simptomatskih bolova. U slučaju ozbiljnih poremećaja, morate se obratiti lekaru!

Isprobajte sami i preporučite prijateljima!

Izvor: uspesnazena.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *