PRIRODNI LIJEK ZA CISTE I MIOME: Kombinacija koja se pokazala jako efikasnom na ženskim organima…

U

praksi se ova kombinacija pokazala efikasnom posebno na ženskim organima…

Ovim člankom ćemo vas upoznati sa jednom vrlo efikasnom mješavinom listova čuvarkuće i prirodnog meda. Smjesa je najviše korištena i preporučivana protiv cisti u organizmu, a posebno se odnosilo na ciste na ženskim organima i dojkama. To međutim nije sve, mnogobrojne su koristi za vaš organizam i između ostalog za tretiranje protiv crijevnih parazita, bolesti srca, kao i upalne procese u tijelu. Upotreba čuvarkuće u ovom lijeku je presudna.

Recept:

– 300g cijelih listova čuvarkuće

300g pravog prirodnog meda (kestenov)

Priprema:

Čuvarkuća se ubere, dobro opere i samelje u blenderu. Dobijena kašasta smesa čuvarkuće pomješa se sa medom u staklenoj tegli i dobro se miješa nekoliko minuta da se sastojci sjedine. Smjesa treba da odstoji 7 dana, stim da je dobro da je povremeno opet promiješate. Teglu držite u frižideru. Nakon 7 dana stajanja počnite je konzumirati.

Primjena:

Ovaj pripravak uzimajte svaki dan 3 puta po jednu supenu kašiku. Prva kašika se uzima ujutru čim se probudite, druga u toku dana između obroka i treća pred spavanje. Nemojte preskakti ako baš ne morate konzumaciju ovog prirodnog lijeka. Proces liječenja traje od par nedjelja do par mjeseci ali ciste uglavnom nestaju nakon tog perioda.

Dobrobiti:

U

praksi se ova kombinacija meda i čuvarkuće pokazala efikasnom kod svih vrsta cisti u organizmu, a posebno na ženskim organima i dojkama. Smjesa je dobra za čišćenje i jačanje cjelokupnog organizma. Odlično djeluje na ubrzanje metabolizma i popravlja probavu odnosno poboljšava frekvenciju stolice. Sok čuvarkuće djeluje protivupalno te će, korisite li ovu smjesu redovno, pozitivno djelovati na upalne procese usne duplje, grla te posebno želudca i probavnog trakta.

Izvor: net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *