Ovo su razlozi zbog kojih ne možete skinuti salo sa stomaka

Greške koje sabotiraju proces!

 

 

Ukoliko već dugo pokušavate da smršate, a ne polazi vam za rukum, ne postoji samo jedan razlog za to. Evo koji faktori utiču na uspjeh u gubljenju masnih naslaga u ovom području.

Postoje različite vrste masnoće

 

 

Postoji pet vrsta abdominalne gojaznosti uzrokovanih različitim razlozima, a svaka od njih zahteva određenu ishranu i fizičku aktivnost. Stoga je važno odrediti tip stomaka i prema tome planirati gubitak težine.

 

 

 

Opshednuti ste težinom

Za početak, trebalo bi da prekinete naviku stalnog merenja kilograma i te strepnje svaki put kada vidite brojku na vagi. Opsjednutost težinom može usporiti proces gubitka težine. Svaki put kad se broj koji se pojavljuje na razlikuje od očekivanog rezultata, vi padate u depresiju. Demotiviše vas, vrši pritisak na vas, uzrokuje negativne misli i kvari vaše raspoloženje. I sve to vas može dovesti do odustajanja. Zato je bolje da se mjerite samo jednom nedjeljno i uzmete brojeve kao informacije.

 

 

 

Slijedite pogrešan režim ishrane

Našem tijelu su potrebni brojni elementi, vitamini, ugljeni hidrati, pa čak i masti. Ako isključite neke od tih korisnih sastojaka, onda vaša dijeta može uzrokovati više štete nego koristi. Unoseći samo povrće i voće, kao i brzu hranu i veliku količinu šećera i soli teško je izgubiti težinu. Stoga je važno pratiti svoju režim ishrane i voditi računa o tome da sadrži magnezijum, vitamine, zdrave masti i druge elemente.

 

 

 

Vježbe bez raznovrsnosti

Trening je odličan način za smanjenje masnoća. Ali važno je da ne zaboravite da bi trebalo da budete raznovrsni. Svaka vrsta vježbe utiče na telo na određeni način. Stoga ne bi trebalo da dajete prednost kardio vežbama ili samo rastezanju. Dodajte intenzivne i snažne vežbe, plivanje, pa čak i borilačke vještine. I ne mislite da je trening moguć samo u teretani sa opremom za vježbanje. Možete vježbati i kod kuće i na ulici. Samo nemojte da se opterećujete.

Stres

Stres je loš za cijelo tijelo i posebno za težinu. To utiče na vašu ishranu i emocionalno i fizičko stanje tokom vježbanja. Osim toga, visoka količina hormona stresa (kortizol) podstiče stvaranje masti. Iskoristite svaku priliku da smanjite stres. Kada se osjećate opušteno, imate više motivacije za novi uspjeh u smanjivanju masnoće u predjelu stomaka.

Policistični jajnici

 

 

 

Posljednji, ali jedan od najozbiljnijih razloga je sindrom policističnih jajnika (PCOS). To znači visok nivo muških hormona u ženskom tijelu. Utiče na mnoge funkcije organizma kao što su poremećaji menstruacije, trudnoća i rizik od dijabetesa. Osim toga, PCOS utiče na povećanje tjelesne težine. Da biste saznali svoju količinu androgena, savetujemo vam da posjetite ljekara i uradite detaljnu analizu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *