OBAVEZNO ZAPIŠITE RECEPT: Jako moćan lijek protiv bolova u kičmi i zglobovima koji će vam 100% pomoći…

Napravite prirodni preparat koji vam može pomoći kod bolova u leđima i zglobovima, piše uspesnazena.com! Ovaj prirodni lijek može održati zglobove u dobrom stanju, smanjiti bolove i istovremeno otkloniti mnoge probleme koje prate ove tegobe.

Lijek za bolne zglobove i leđa:

RECEPT:

Sastojci:

– od 300g do 400g bijelog luka

– 1l kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo…)

Priprema:

Očistiti od 300g do 400g bijelog luka, a zatim ga sitno isjeckajte (može da se i ne sjecka, odnosno sitni). Staviti ga u teglu i preliti sa 1l kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo…). Poslije toga, zatvoriti poklopcem teglu i ostaviti na tamno mjesto, na sobnoj temperaturi oko 2 nedjelje. Ne zaboravite svakodnevno mućkati sadržaj tegle. Na kraju ćete dobiti ulje bijelog luka, koje treba da se procijedi kroz 3 do 4 sloja gaze ili dvaput kroz sitnu plastičnu cjediljku.

Primjena:

Ulje se utrljava u bolna mjesta, na primjer u donji dio leđa kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze. Pokriva se najlonskom kesom u utopljava se preko noći. Bijeli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, samim time pomaže uspostavljanju njihovih funkcija. Terapija bi trebalo da traje dva mjeseca. Prije upotrebe prirodnih sredstava uvijek se obavezno konsultujte sa vašim doktorom. Budite zdravi!!

Izvor: uspesnazena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *