Nole neće neispitanu vakcinu, a Gejts je napadno reklamira: Nestorović o razlogu Đokovićevog otpora

Foto: Tanjug/Dimitrije Kujundžić/ MN press

Pulmolog Branimir Nestorović brani stav najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića i objašnjava pozadinu Novakovog otpora ka mogućoj vakcini protiv korone.

Nole je nedavno izazvao veliku buru stavom da se protivi vakcini, strani mediji su takvu izjavu dočekali “na nož”, a srpski as je neretko svrstavan i u red “antivaksera”.

Nestoroviću u čitavoj situaciji smeta posebno reakcija Bila Gejtsa i njegova uloga u priči o vakcini.

– Bil Gejts je napadno reklamirao vakcinu za koronu. Rekao je jednu rečenicu koja je meni strahovito zasmetala prošle nedelje. On je rekao: pandemija je, moramo da izbacimo vakcinu brzo. Oni su ga pitali hoće li biti vakcine sigurno. On je rekao: pa, ne znamo, ali znate kad je ovakva situacija, ne možete baš da obratite pažnju na kvalitet vakcine, možda bude i neželjenih efekata, šta da se radi? To je cena – počinje priču Nestorović na B92.

On potom objašnjava da Đoković nije bio voljan da plati cenu nebezbedne vakcine i rizikuje sa njom.

– Odmah da kažem, iza toga je bio Đoković. Nisam hteo o tome prošli put da ne širim priču, ali to je Novak ustvari prokomentarisao. On je reagovao na to i rekao: ja ne bih da dobijem vakcinu koja će biti neispitana, da imam neželjena dejstva, da moram da prekinem karijeru – istakao je Nestorović.

Novak je između ostalog rekao i kako ne bi želeo da vakcina bude uslov za putovanja kao neizostavni deo karijere svakog tenisera.

Tim pre što niko sa sigurnošću ne može da tvrdi koliko dugo će virus potrajati i biti deo naše svakodnevice.

– Ima i predigra, kako bih rekao. Gejts je kazao da svaka država svaka za sebe proceni i neka isplati odštetu onima koji budu oštećeni. Bila je baš ružna Gejtsova izjava. Sve vreme mi smeta to što se virus produžava do besvesti da bi se neko vakcinisao. Ne shvatam tu priču oko vakcinacije kao ozbiljnu priču, jer mi ne znamo hoće li biti korone na zimu – kaže Nestorović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *