Njena je dijeta postala hit: Izgubila 55 kilograma za 100 dana!

Ova mlada Britanka pokazala je da volja i upornost mogu da naprave čuda. Bila je buckasta i bolešljiva, a onda onda se zainatila i za samo tri mjeseca dovela u fantastičnu formu!

Zahvaljujući svom blogu “100 Healthy days”, na kojem je biležila svaki uspjeh iz dana u dan, dvadesetšestogodišnja učiteljica Sofi King postala je prava internet-zvjezda. Naime, ona je sa 88 kilograma za samo tri mjeseca smršala i spala na samo 63!

 

Kako je sve počelo? Kada je shvatila koliko se ugojila, jer je zbog bolesti zanemarila sportske aktivnosti, osmislila je program pomoću kog će za 100 dana skinuti 25 kilograma. Njena dijeta odmah je postala hit!

Sa 17 godina slomila sam članak na nozi, zbog čega sam prestala da se bavim sportom. Nakon toga sam počela da nabijam kilograme, a kad sam upisala fakultet moje zdravlje je postajalo sve gore, pa sam čak u jednom trenutku zaradila i mononukleozu. To je bio prelomni trenutak kada sam odlučila da promenim svoj život – napisala je Sofi.

 

Naravno, ne radi se ni o čemu revolucionarnom. Sofina dijeta zabranjuje dodatke hrani i pilule za mršavljenje, a usredsređena je na balansirane obroke i dnevni trening koji ne umara. Detaljnim zapisima u dnevniku na svom blogu privukla je više od 10 hiljada sljedbenika.

 

 

Nakon svega, skinula se u bikini i pokazala rezultat.

 

– Za ovih 100 dana mnogo se toga promjenilo, a svoje iskustvo željela sam da podijelim s drugima i pomognem im da učine isto. Pošto uvijek postoji mogućnost da postanete zavisni od vježbanja i dijeta, važno je postići ravnotežu. Tajna je u malim svakodnevnim koracima, a nakon 100 dana rezultat ste “novi” vi – zaključuje Sofi.

 

Izvor: telegraf/100 Healthy Day

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *