NEVJEROVATAN LIJEK: Kada pročitate ovo nećete prestajati piti sok od MRKVE!

Naročito se preporučuje trudnicama i dojiljama…

 

 

Jača imunitet i sudjeluje u prevenciji srčanih bolesti

 Beta karoten je odličan izvor vitamina A koji jača imunološki sustav i štiti zdravlje očiju. Svakodnevnim ispijanjem soka od mrkve možete smanjiti rizik od nastanka srčanih bolesti i srčanog udara. Vitamin A pomaže u stvaranju zaštitnog sloja koji okružuje unutarnje organe i štiti ih od štetnog utjecaja patogenih organizama.

 

 

Ubrzava metabolizam

Sok od mrkve je odličan izvor vitamina B kompleksa koji sudjeluju u razgradnji glukoze, masti i proteina. Istraživanja su pokazala da vitamini B kompleksa smanjuju razinu stresa koji u velikom broju slučajeva otežava mršavljenje.

 

 

Regulira razinu holesterola

Visok udio kalija u sastavu mrkve pomaže u regulaciji razine holesterola, a istovremeno potiče i rad jetre. Kalij, zajedno s manganom i magnezijem stabilizira razinu šećera u krvi i na taj način smanjuje rizik od nastanka dijabetesa.

 

 

 

Sudjeluje u prevenciji raka

Mrkva je odličan izvor karotenoida, spojeva koji smanjuju rizik od nastanka raka dojke, debelog crijeva i prostate.

 

 

Detoksicira jetru

Svakodnevnom konzumacijom soka od mrkve ćete potaknuti eliminaciju toksina iz jetre. Rad i zdravlje jetre direktno utječe na rad i zdravlje probavnog sustava.

 

 

 

Poboljšava zdravlje kože

Detoksikacijska svojstva soka od mrkve ga čine odličnim za prevenciju i uklanjanje akni i prištića. Visok udio vitamina A će pomoći ublažiti simptome bolesti i poremećaja kože, kao što su dermatitis i psorijaza. Beta karoten će smanjiti rizik od nastanka prijevremenih znakova starenja kože i povećat će razinu kolagena.

 

 

 

Potiče mršavljenje

Sok od mrkve ima nisku kalorijsku vrijednost i preporuča se svim osobama koje imaju problema s održavanjem zdrave tjelesne težine. Sadrži prirodne šećere, a ako ga pomiješate sa sokom od jabuke, celera i krastavca, dobit ćete napitak koji je zasitan, a istovremeno hranjiv.

 

 

 

Redovita konzumacija soka od mrkve se naročito preporuča trudnicama i dojiljama jer ima pozitivan utjecaj na njihovo zdravlje, kao i zdravlje bebe:

sok od mrkve poboljšava kvalitetu mlijeka i obogaćuje ga vitaminom A
sok od mrkve sudjeluje u prevenciji infekcija tijekom trudnoće, što je naročito važno tijekom prvog tromjesečja
sok od mrkve je zasitan, a istovremeno nutritivan, zbog čega je odličan za svakodnevnu prehranu trudnica.

 

 

 

Kako piti sok od mrkve?

Većina ljudi voli slatkasti i osvježavajući okus soka od mrkve. Možete ga pripremati zajedno s narančom, limunom, đumbirom ili mentom. Sok od mrkve i, primjerice, cimeta ima odlično antioksidacijsko djelovanje i smanjuje rizik od nastanka kancerogenih stanica, visokog krvnog tlaka i dijabetesa tipa 2.

 

 

Izvor: trendingarticle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *