NE TROŠITE PARE A MRŠAVITE 3,5 KG NEDJELJNO? Dijeta s jajima zaludjela svijet, ali evo ISTINE o hit režimu za mršavljenje

Dijeta s kuhanim jajima postaje sve popularnija, jer svi znamo da su jaja dobar izvor proteina i jedna od najzdravijih namirnica koje možete pojesti za doručak.

 

 

Ova dijeta, srećom, ne podrazumijeva da jedete baš samo kuhana jaja, ali ona jesu osnov svakog obroka. Nutricionisti objašnjavaju da li je to dobra ideja.

 

 

Na dijeti s kuhanim jajima, određene namirnice su zabranjene. Ne smijete da jedete krompir, grašak, mahunarke, banane, ananas, sušeno voće… Podrazumijeva se izbjegavanje hljeba i slatkiša. Oni koji su je probali kažu da njihova iskustva podrazumijevaju gubitak između 500 grama i kilograma dnevno.

 

 

 

Za doručak se jedu barena jaja sa voćem, za ručak i večeru barena jaja sa povrćem ili drugim nemasnim proteinom kao što su piletina ili riba.

 

 

“Svaki put kada izbacite neku grupu namirnica, kao što su ugljeni hidrati, možda ćete smršati ali to sigurno neće imati dugotrajan efekat. Ova dijeta jednostavno ne daje tijelu sve što mu treba da bi funkcionisalo na zdrav način”, kaže nutricionistkinja Elin Palinski-Vejd.

 

 

“Takođe, dva jaja dnevno jesu OK, ali pet ili šest, kao što ova dijeta nalaže, to već nije u redu. Jaja sadrže zasićene masnoće i holesterol zbog čega ih ne bi trebalo jesti u tolikim količinama tokom dugog vremenskog perioda”, zaključila je ona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *