NAPITAK KOJI REGULIŠE MENSTRUALNI CIKLUS: Ovaj čaj će riješiti sve vaše pomenute probleme i tegobe…

Žene, ovaj čaj toplo preporučujemo…

Mnogo žena ima problem sa menstrualnim ciklusom. Uglavnom je riječ o neredovnom ciklusu ali i bolovima, grčevima, obilnim krvarenjima. Ova čajna mješavina efikasno pomaže kod takvih tegoba.

Potrebno vam je:

– 100 g osušenog nadzemnog dijela hajdučke trave

– 100 g osušenih cvjetova nevena

– 50 g osušenih listova koprive

Priprema:

Sve sastojke izmešajte. Dvije supene kašike mješavine prelijte sa pola litra ključale vode i ostavite u poklopljenoj posudi da odstoji pet minuta. Nakon toga procijedite i sačekajte da se malo prohladi.

Konzumiranje:

Čaj se pije u malim gutljajima, u toku nekoliko sati. Najbolje je konzumirati litar čaja dnevno, pola litra prijepodne i pola litra poslijepodne.

U toku menstrualnog ciklusa, ako je krvarenje obilnije, ne preporučuje se konzumiranje čaja. Nakon dva mjeseca redovne konzumacije, potrebno je pauzirati dvije nedjelje, a nakon toga se nastavlja sve do željenih rezultata.

Ova mješavina, sem što povoljno utiče na regulaciju menstrualnog ciklusa, smanjuje simptome PMS-a (bolne grudi, natečenost …), povećava plodnost kod žena i umanjuje tegobe koje može da prouzrokuje miom na maternici. Takođe, pomaže podizanju imuniteta i poboljšanju krvne slike.

Izvor: zena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *