Najjednostavnija morska aktivnost koja topi kalorije i gradi mišiće

Boravak na moru idealna je prilika za uvođenje određenih promjena u svakodnevnim aktivnostima. Između ostalog, ako volite hodati, sada je idealno vrijeme da uobičajenu rutinu zamijenite šetnjama u moru, koje će dodatno poboljšati vašu kondiciju.

 

Ova vježba niskog intenziteta idealna je za one dane kada ste možda preumorni za plivanje, ali biste htjeli iskoristiti more i sve što ono pruža. Hodati možete i u bazenu.

 

Za koju god opciju se odlučite, sebi ćete osigurati odličan kardiotrening koji će vam pomoći u sagorijevanju kalorija, a istovremeno će imati povoljan utjecaj na mnoge mišićne skupine.

 

Prednosti hodanja u vodi
Voda je mnogo gušća od zraka, pa vježbe u moru zahtijevaju više napora od istih vježbi na kopnu.

 

 

Otpor prilikom hodanja u vodi omogućuje vam da izazovete i ojačate mišiće na načine na koje možda ne biste mogli kopnenom rutinom. Također, hodanje u moru pomaže vam da sagorite više kalorija, što može pomoći i u mršavljenju.
S obzirom na to da se radi o vježbi niskog intenziteta, hodanje u vodi nježnije je za vaše kosti i zglobove, pa je sigurna opcija i za osobe sa stanjima poput, primjerice, artritisa ili osteoporoze.

 

Zbog činjenice da ne stvara pritisak na tijelo, hodanje u moru može biti dobra vježba i za trudnice, osobe koje se oporavljaju od ozljeda, starije osobe i za sve one kojima je tjelesna aktivnost nešto novo u životu.

 

Studija provedena 2015. godine otkrila je i da hodanje u vodi može povećati broj otkucaja srca više nego hodanje na kopnu, što može biti dobro za srce i pluća. Još jedna studija pokazala je da hodanje u vodi može pomoći u snižavanju krvnog tlaka, posebno kod osoba koje tek počinju vježbati.

 

Na početku hodajte u vodi koja je približno u razini vašeg struka. Usredotočite se na pravilnu formu, odnosno pazite da su vam leđa ravna, ramena natrag, brada podignuta i da gledate ravno naprijed.

 

 

Dok hodate, trudite se držati torzo uspravnim, bez previše naginjanja na bilo koju stranu. Kada se naviknete na hodanje u ovakvim uvjetima, možete se preseliti i u veću dubinu i postepeno povećavati brzinu.

 

Naravno, sigurni smo da će razni stilovi plivanja biti izbor većine ljudi, ali prije izlaska iz mora uvijek možete obaviti i kratku šetnjicu i učiniti dodatno dobro djelo za vaše tijelo i zdravlje. Šetnja može biti opcija i uz one ugodne razgovore koje svi volimo voditi u plićaku.

 

 

 

izvor zadovoljna.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *