Maske za lice zlata vrijedne: Otkrijte moć banane – koža vašeg lica će zablistati

Maska za lice od banane je poznata po svom lekovitom dejstvu na kožu. Isprobajte recepte na bazi banane i uverite se zašto sve više prirodnih maski uključuje baš ovo južno voće.

Banane spadaju u superhranu. Hranjive su, dugo drže sitost i po mišljenju mnogih nutricionista, odličan su izbor za voćni doručak ili nešto kasniju užinu. Uživamo u njihovom mirisu i ukusu, pa ih dodajemo u torte i kolače. Ako ste mislili da tu njihova uloga prestaje, varate se. Banane možete iskoristiti za negu kože, kose i noktiju.

Ovom prilikom smo se bavili lekovitošću banane kada se koriste za negu kože lica. Zašto je banana tako dobra?

Banana za kožu lica

Prihvatili smo činjenicu da su banane dobre za organizam zdravo za gotovo, ali nismo ni svesni šta se sve nalazi u plodovima ove tropske biljke. Ono zbog čega je ova voćka tako popularna je zbog činjenice da obiluje vitaminima, na prvom mestu vitaminom C.

Bananama podmirujete i svoje dnevne potrebe za vitaminom E, kao i kompleksom vitamina B. Pored dragocenih vitamina za kožu lica, nalazimo i mnoštvo mineralnih materija. Kalijum i magnezijum su dominantni, a ima i gvožđa, kalcijuma, fosfora, cinka, selena i bakra. Puno hranjivih nutritijenata je u njima, pa ne čudi što su omiljene i kada su domaće maske za lice u pitanju.

Ako ste ljubitelji hranjivih maski koje za sobom ostavljaju blistavu kožu lica, nema razloga da bar jednom nedeljno ne nanosite maske od banana na lice. Jedan u nizu recepata koji biste mogli da probate sadrži dva potpuno prirodna sastojka: banane i med.

Maska za lice od banane i meda

Nije slučajno da se banane kombinuju sa medom, jer je med namirnica koja se u poslednje vreme masovno koristi za negu kože lica. On predstavlja prirodni izvor antioksidanasa, te se preporučuje kako za spoljašnju, tako za unutrašnju upotrebu.

Za recept sa bananom, potrebna vam je jedna banana i jedna kašika meda. U manjoj posudi, viljuškom zgnječite bananu, pa dodajte kašiku meda. Umutite ih kako biste dobili glatku smesu i vaša maska je gotova. Prstima ili četkicom nanosite masku na prethodno očišćeno lice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *