Maja Volk otkriva svoje tajne specijalne ishrane: evo kako sam podmladila tijelo i pobijedila rak (SIROVA HRANA)

Maja Volk je okrila kako je uz svoj specijalan režim ishrane pobijedila rak i podmladila svoje tijelo.

Zar nije čudno da brinete o gorivu koje sipate u svoj automobil, pa čak i o hrani za svog ljubimca, često mnogo više nego što to činite za sebe?”, pita se Maja Volk u svojoj knjizi “Kotlići su u paklu, u raju nema kuvanja” i podsjeća da gorivo čovjeka čine kiseonik, voda i sunce, a da su biljke jedine koje mogu direktno da pretvaraju sunčevu energiju u materiju i samim tim kada jedemo žive biljke dobijamo i sunčevu energiju.

“Efekti takve ishrane se odmah osjete jer onda nema podočnjaka, umora, koža vam blista, sjaji se, nema bubuljica, tvrdih peta, grubih laktova, celulita, vjenica, ožiljci nestaju, a krv i metabolizam se tako srede poslije tri nedelje da ni kijavicu ne možete imati”, kaže Maja koja se već sedam godina isključivo hrani sirovim namirnicama i u svojoj knjizi nudi brojne recepte pripremljene isključivo od sirovih namirnica.

U živu hranu spadaju voće, povrće, sjemenke, klice, hladno cijeđena ulja, hrana bez soli jer presna hrana ima svoju so koju gubi kuvanjem i zato je kuvana hrana bljutava dok joj se ne dodaju začini. Hladno cijeđena ulja od masline, susama, kikirikija, bundeve, kukuruznih klica, maka, lana, rastvaraju se u vodi i limunu, ne lijepe se za crijeva, a podmazuju organe tako da sve u organizmu radi “kao podmazano”.

“Ja imam vrlo jasan i živ osjećaj da su mi organi iznutra “čisti”. Nema znoja, nema mirisa, nema kiseline, a onda vam se promjene misli, pa nema kiselih i ljutih misli. Kad u vašem organizmu ništa ne truli, onda se i ne osjećate trulo. Osim svježeg, zamrznuto voće i povrće ima istu vrijednost i enzimi ništa ne gube zamrzavanjem, već se oni uništavaju zagrijavanjem. Da je drugačije, organe za transplataciju bi blanširali, ali oni bi onda bili “mrtvi”, zar ne?” napominje Maja koja se izliječila od karcinoma i nakon operacija, agresivnih terapija i lijekova s radošću kaže da su njeni organi zahvaljujući sirovoj ishrani danas “mladi”, a ona puna života i radosti.

Maja preporučuje da se voće jede ujutro do podneva, jer se u tom periodu vrši detoksikacija u organizmu.

“Ako započnete dan voćem imaćete energije na pretek, a ukoliko tad unesete obilan prženi doručak tijelo će morati da odvoji novu energiju za varenje i zato vam se tad najčešće spava. Za vegansku kuhinju je porebno imati sokovnik, sjecka i blender. Ovakav vid ishrane donosi kuhinju bez mirisa, prženja, tiganja, šerpi, lonaca, sa drastično smanjenom potrošnjom struje i deterdženata jer toplom vodom možete isprati sve.”

Princip ove ishrane je jednostavan – jedite svakog dana u svim bojama! Ujutro i uveče Maja ima voćne obroke:

“Ujutro u blender stavim bananu, kivi, zamrznuto bobičasto voće, klice, med, polen, sok iz sokovnika od cvekle, šargarepe, jabuke, pomorandže, celer, peršun… kombinacije su beskrajne. Od kilogram i po dobije se 1 litar “gustiša” koji podijelim na dva dijela. Jednu polovinu popijem ujutro, jednu uveče. Između toga pojedem jedan ili dva salatna obroka kojima je uvijek osnova zamrznuti grašak ili kukuruz šećerac (samo otopljen, ili preliven mlakom vodom). To su protein i ugljeni hidrati, a uz to sve kombinacije dolaze u obzir – paprika, paradajz, luk, rendana cvekla, rendana šargarepa, rendana tikvica, rukola, salata, začinsko bilje, celer… i sve to je začinjeno divnim uljima, a umjesto sirćeta sokom od limuna. Takav obrok obavezno pospem mljevenim sjemenkama lana, golice, sa 2-3 badema, 2-3 oraha, 2-3 sirova kikirikija (najviše 50g sjemenki dnevno). Između obroka ponekad grickam suvo voće, šljive, kajsije, grožđe i sve to ne može da mi dosadi jer svaki put osjetim radost svake moje ćelije koja se raduje ovoj hrani.”

Za ovakvu ishranu po riječima Maje Volk nagrada je trajno zdravlje, podmlađen izgled, zategnuta koža, bujna živa kosa, radosne misli, ali i promjena iznutra. Tad počinjete da pogledom tražite sunce, udišete punim plućima život, povećava vam se sposobnost mozga da rješava probleme, kreativniji se, nestaju depresija, nervoza, glad.

Izvor: stil.kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *