LJEKARI SU MI ZBOG RAKA PROGNOZIRALI SAMO 6 MJESECI ŽIVOTA”: A prošlo je već devet godina, uzimao sam OVAJ lijek

Muškarac, kojem su ljekari prognozirali samo šest mjeseci života, uzeo je ušteđeveinu i odlućio putovati svijetom sa svojom suprugom, a devet godina kasnije je još živ.

Bryan Baldwin (65) je bio u šoku kad su mu ljekari još 2006. godine rekli da ima rak bubrega u terminalnoj fazi. Tada su mu prognozirali da će živjeti još samo šest mjeseci. On je odlučio unovčiti svoju privatnu penziju i trošiti novac na luksuzni život sa suprugom Susan (53).

Otišli su na desetak putovanja, vjerujući da provode posljednje dane zajedno. Nakon šest mjeseci, još uvijek živ, nastavio je trošiti gotovinu na luskuzan život.

Nevjerovatno, ali devet godina kasnije, Bryan je još uvijek živ. On i njegova supruga potrošili su 40.000 funti (oko 50.000 eura) putujući u San Francisco, Mexico, Tunis, Barbados, Egipat, Las Vegas, Španiju i Tursku.

Kada sam čuo dijagnozu, shvatio sam to kao priliku za nešto drugo. Nisam pao u depresiju, zapravo sam našao razlog da izađem i uživam u svemu što sam htio napraviti godinama. Ranije sam želio putovati, ali nisam mogao zbog posla.

– Na neki način, dijagnoza je bila blagoslov. Čim sam čuo vijesti, unovčio sam penziju i otputovao sa suprugom. To je stvarno ostvarenje sna. Svaki dan je bio dar i nije bilo vremena za negativne misli. Osjećam se odlično i pokušavam biti pozitivan sve vrijeme.

Bryan tvrdi da je njegov životni vijek produžen i zahvaljujući lijeku Nexovar, podršci porodice i snazi volje.

– Ovo je izuzetan slučaj u mojoj karijeri – kaže njegov onkolog Emilio Perfiti.

– Bryanu je dijagnosticiran rak bubrega 2006. godine. Prognoza nije bila dobra, jer se karcinom proširio i na pluća. Ali, onda je Bryan počeo koristiti lijek Nexofar, pa je bolest došla u remisiju.

Izvor: doznajemo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *