KAČAMAK DIJETA: Za 4 dana u potpunosti očišćen digestivni trakt i 5 kilograma manje masnoće

Kačamak dijeta koja traje 4 dana obezbediće vaše telu i neophodne vitamine i minerale, očistiti creva i ubrzati metabolizam.

Svima nam u nekom trenutku treba brzo rešenje koje će nam pomoći da skinemo nekoliko kilograma viška u kratkom roku. Najbolje rezultate daju rešenja koja prijaju našem stomaku, a baš takav je kačamak!

Kompleksni ugljeni hidrati u kombinaciji sa vlaknima iz palente dugo se vare, pa nas dugo drže sitim, a pritom stimulišu dobro varenje i sprečavaju zatvor, koji je česta posledica brzinskih dijeta.

Sa druge strane, kačamak dijeta koja traje 4 dana obezbediće vaše telu i neophodne vitamine i minerale, očistiti creva i ubrzati metabolizam. Takođe, palenta će pomoći da se ublaži nivo holesterola u krvi.

 

 

1. dan

 

 

– 400 g palente, 1 krastavac, 1 paradajz, 1 jabuka, 2 litre vode.

 

 

2. dan

 

 

– Duplirajte meni iz prvog dana.

 

 

3. dan

 

 

– 400 g palente, salata od 300 g zelene salate, 200 g svežeg kupusa, 2 šargarepe, malo limunovog soka i 1 kašičice maslinovog ulja, 2 litre vode, 3 šolje zelenog čaja bez šećera.

 

 

4. dan

 

 

– Duplirajte meni iz trećeg dana.

 

 

Postupak kuvanja palente

 

 

Da bi vam kačamak pomogao u mršavljenju, morate da ga kuvate bez mleka, šećera ili putera.

 

 

Sastojci:

 

 

– 50 g palente

 

– 200 ml vode

 

– pola kašičice maslinovog ulja

 

 

Priprema:

 

 

Blago isperite živu palentu čistom vodom. 200 ml vode sipajte u šerpu i vrlo malo posolite. Ostavite da proključa pa dodajte palentu. Kuvajte na niskoj temperaturi 15-20 minuta. Kad se skuva, dodajte maslinovo ulje i promešajte. Dok ste na kačamak dijeti, pijte puno vode i jedite male porcije kad osetite glad.

 

 

Izvor: Stil.kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *