JOVANA JE IMALA 149 KG: Prodavačica me PONIZILA! Zbog njenih riječi SMRŠALA sam 80 kg! Ovo je RECEPT!

Tridesetogodišnja Jovana Reljić iz Srpca pravi je primjer kako se snagom volje i disciplinom može postići ono o čemu mnogi mogu samo da sanjaju. Sa tadašnjih 148 kilograma i bez pretjerane želje da ih se riješi, Jovana je uživala u svakom zalogaju, razmišljajući samo o tome kako da utoli želju za hranom. Sve do jednom…

 

 

Pred kraj 2012. godine krenula sam da kupim odjeću za novogodišnju proslavu. Ušla sam u jedan butik i prodavačica me već na ulazu skenirala od glave do pete i drsko mi rekla: “Ovdje nema ništa za tebe, prodajemo odjeću do konfekcijskog broja 42”. Te riječi su me pogodile poput metka i mislim da ih nikad neću zaboraviti – priča Jovana, koja je u to vrijeme nosila konfekcijski broj 58.

To je, kaže, bio pokretač i tada je shvatila da je krajnje vrijeme da učini nešto po pitanju svoje kilaže. Došla je kući, pojela zadnji komad torte i odlučila da svoj život uzme u svoje ruke.

– Pošto sam medicinske struke i poznajem ljudsku fiziologiju, kao i biohemiju, ostalo je da svoju ishranu prilagodim tome, te sam počela do detalja izučavati načine zdrave prehrane – nastavlja Jovana priču o svojoj životnoj avanturi.

Ovo je njen recept

Češće je jela manje obroke, trudila se da porcije budu proteinske prirode, ugljene hidrate je jela do 16 časova, pila četiri litra vode dnevno. Jednom sedmično dala je sebi oduška i tada bi se počastila picom i slatkišima.

– Nakon nekog vremena iskombinovala sam plan ishrane i treninga koji mi najbolje odgovaraju: fokus je bio na kondicionom treningu i to šest puta sedmično po sat, a dva dana sam dizala tegove. Poslije dva mjeseca skinula sam 28 kilograma i motivacija je počela još više da raste – objašnjava Jovana, koja trenutno živi u Njemačkoj.

Želja za dokazivanjem je rasla, kilogrami su nestajali, a vaga je u jednom trenutku pokazala nevjerovatnih 69 kilograma.

Jovana je krenula da se prijavljuje za takmičenja u trčanju, prvo na kraće staze, da bi kasnije istrčala 42 kilometra dug maraton u Njemačkoj.

Sada su pred njom novi izazovi, za koje se temeljito priprema.

– Do decembra sam bila u tzv. fazi mase, a sada sam na strogoj dijeti, jer se pripremam za takmičenje u bodifitnesu, koje će biti održano uskoro. Najveća podrška u ovom poduhvatu mi je personalni trener Slaviša Đorđević, petostruki šampion Balkana u bodibildingu, kao i šampion Evrope i svij eta- kaže Jovana…

 

 

Izvor: kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *