JEDNOSTAVNA DIJETA: Očistite organizam, izbacite višak tečnosti i smršajte

Svako jutro milioni ljudi započinju dan sa šoljom toplog čaja. Neki sa šećerom, neki bez, neki zeleni, neki crni. Oni znaju da je čaj koristan, ali ne znaju svi o kvalitetima zelenog čaja.

Štavise, nisu mnogi čuli za čajnu dijetu, dijetu sa zelenim čajem i mlijekom. Dijeta sa mlijekom i zelenim čajem (mlekočajem) najviše popularna među onima koji žele da smršaju i poslije održavaju svoju težinu u normali.

Mlijekočaj nije samo ukusan napitak koji ne stvara osjećaj gladi, nego je odličan za čiscenje i detoksikaciju cijelog organizma od toksina.

Jednodnevna dijeta sa zelenim čajem i mlijekom:

Za jedan dan dijete sa mlijekom i zelenim čajem možete izgubiti od 0,5 do 2 kilograma težine (višak tečnosti u organizmu). Dijetu sa mlijekočajem preporučuje se držati jedan dan, ne češće od dva puta mjesečno.

Kontraindikacije: netolerancija na mlijeko, bolesti bubrega i zučne kese i nizak pritisak. Ako imate neku hroničnu bolest, konsultujte svog ljekara.

Recept dijete sa mlekom i zelenim čajem

Biće potrebno:

– 1,5 litar nemasnog mlijeka
– 2 kašike pravog zelenog čaja

Naša preporuka da pravi zeleni čaj nabavite u radnji sa zdravom hranom, nemojte koristiti čaj u filter vrečicama, nećete osjetiti nikakav efekat.

U prokuhano i ohlađeno mlijeko do 70 stepeni (ovo je važno – mlijeko ne smije da bude toplo, nego vruće) dodajte 2 kašike zelenog čaja. Poklopite i ostavite da odstoji 20 minuta. Poslije procijedite i pijte.

Mlijekočaj pijte u toku dana po jednu šolju na svaka 2 sata. Čaj sa mlijekom apsorbuje se bolje, jer čaj olakšava varenje mlijeka, a mlijeko ublažava efekte kofeina.

U međuvremenu pijte negaziranu vodu. Vode treba popiti najmanje 2 l na dan, obavezno, jer mlijeko i zeleni čaj je jak diuretik, a voda kontroliše ravnotežu u organizmu.

Glad osjetiti nećete, jer mlijekočaj oslobađa organizam osjećaja gladi.

Izvor: uspesnazena.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *