Jednodnevna dijeta: Očistite organizam i smršajte uz pomoć ove dvije jeftine namirnice

Svako jutro milioni ljudi započinju dan sa šoljom toplog čaja, piše portal uspesnazena.com! Neki sa šećerom, neki bez, neki zeleni, neki crni. Oni znaju da je čaj koristan, ali ne znaju svi o kvalitetima zelenog čaja. Štaviše, nisu mnogi čuli za čajnu dijetu, dijetu sa zelenim čajem i mlijekom.

Dijeta sa mlijekom i zelenim čajem (mlekočajem) najviše popularna medju onima koji žele da smršaju i poslije održavaju svoju težinu u normali. Mlijekočaj nije samo ukusan napitak koji ne stvara osjećaj gladi, nego je odličan za čišćenje i detoksikaciju cijelog organizma od toksina.

 

Jednodnevna dijeta sa zelenim čajem i mlijekom.

 

 

Za jedan dan dijete sa mlijekom i zelenim čajem možete izgubiti od 0,5 do 2 kilograma težine (višak tečnosti u organizmu).

 

Dijetu sa mlijekočajem preporučuje se držati jedan dan, ne češće od dva puta mjesečno.

 

Kontraindikacije: netolerancija na mlijeko, bolesti bubrega i zučne kese i nizak pritisak. Ako imate neku hroničnu bolest, konsultujte svog ljekara.

 

Recept dijete sa mlijekom i zelenim čajem

 

Biće potrebno:

 

1,5 litar nemasnog mlijeka,2 kašike pravog zelenog čaja.

 

Moja preporuka da pravi zeleni čaj nabavite u radnji sa zdravom hranom, nemojte koristiti čaj u filter vrečicama, nećete osjetiti nikakav efekat.

 

U prokuvano i ohlađeno mlijeko do 70 stepeni (ovo je važno – mlijeko ne smije da bude toplo, nego vruće) dodajte 2 kašike zelenog čaja. Poklopite i ostavite da odstoji 20 minuta. Poslije procjedite i pijte.

 

Mlijekočaj pijte u toku dana po jednu šolju na svaka 2 sata. Čaj sa mlijekom apsorbuje se bolje, jer čaj olakšava varenje mlijeka a mlijeko ublažava efekte kofeina. U međuvremenu pijte negaziranu vodu.

 

Vode treba popiti najmanje 2 l na dan, obavezno, jer mlijeko i zeleni čaj je jak diuretik, a voda kontroliše ravnotežu u organizmu.

 

Glad osjetiti nećete, jer mlijekočaj oslobađa organizam osjećaja gladi.

 

Izvor: uspesnazena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *