EVO KAKO PODIĆI PRITISAK KOJI JE NIZAK

Prvi korak u liječenju hipotenzije je promjena jelovnika i životnih navika, a određene namirnice mogu i te kako da pomognu u rješavanju ovog problema.

Saznajte kako podići pritisak bez upotrebe medikamenata – potpuno prirodnim putem. Koje su to naše najčešće greške u ishrani, zbog kojih se javlja hipotenzija (nizak pritisak)?

Koji su simptomi niskog krvnog pritiska?

Nizak pritisak se najčešće manifestuje kroz simptome kao što su hronična pospanost, malaksalost, brzo zamaranje, vrtoglavica sa glavoboljom, slaba-otežana koncentracija i memorija, gubitak volje, anksioznost, pojačano lupanje srca čak i u mirovanju…

Ukoliko je nizak krvni pritisak prisutan i tokom nešto dužeg vremenskog perioda, tada može doći i do oštećenja srca i bubrega, te je svakako neophodno posvetiti mu pažnju i obratiti se ljekaru.

Kako podići pritisak u 8 koraka

Hodanjem do zdravlja

U borbi protiv niskog pritiska pomaže što više kretanja jer ono podstiče bolju cirkulaciju u nogama. Svakodnevne šetnje, plivanje, lagano trčanje, najbolji su treninzi za hipotoničare. lzbjegavajte vežbe sa naglim promjenama položaja tijela, kao i one vježbe u kojima je glava ispod nivoa srca.

Energetska hrana podiže pritisak

Dan započnite namirnicama sa visokim glikemijskim indeksom, poput žitarica, meda, voća i suhog voća. Odličan izbor za zdrav doručak su i koštunjičavi plodovi u kombinaciji sa ovsenom ili ječmenom kašom.

Kako podići pritisak uz pomoć slane hrane

Osobe koje imaju problem sa hipotenzijom u slučaju pada pritiska obično posežu za solju. I zaista, so dosta pomaže u ovim situacijama, jer vezuje vodu u organizmu.

Preporučuje se korišćenje jodirane soli, jer jod odlično podstiče bolju cirkulaciju, kao i proizvodnju hormona štitne žlijezde koji djeluju stimulativno. Naravno, to ne znači da treba redovno jesti isključivo preslanu hranu, jer to može biti itekako pogubno za naše cjelokupno zdravlje.

Za podizanje pritiska je neophodno piti puno tečnosti

Dehidratacija organizma je veoma čest uzročnik pada krvnog pritiska, te da bi je spriječili potrebno je unositi dovoljno obične vode, cijeđenih sokova i biljnih čajeva tokom cijelog dana. Tečnost će povećati volumen krvi, a samim tim će podići i krvni pritisak.

Crna kafa i pritisak – da ili ne?

Osobe sa niskim pritiskom početak dana ne mogu da zamisle bez šoljice crne kafe. Obzirom na to da je reč o diuretiku, ovaj omiljeni jutarnji napitak će zaista brzo podići pritisak, ali će vrlo brzo imati suprotan efekat i pogoršati vam postojeće simptome.

Zato ne treba piti više od dve šoljice dnevno, treba izbegavati espreso, 2 u 1, 3 u 1 i nes kafu, a nakon prve jutarnje obavezno trebate pojesti neki slaniji doručak.

Izvor: dijetamesecevemene

NAJBOLJI DOMAĆI NAPITAK ZA SKIDANJE SALA: Možete smršati i do 7kg za 10 dana! (VIDEO)

Podržite naš rad, lajkujte, sherujte video i kliknite na crvenu dugme "prati(subscribe)" BESPLATNO JE. Hvala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *