EVO KAKO DA IZLIJEČITE ŠTITNU ŽLIJEZDU: Prirodnim putem uz ovaj jednostavan kućni napitak…

Brojne su namirnice i hranjive tvari koje uvelike doprinose zdravlju štitnjače. Danas vam donosimo nekoliko savjeta za zdravlje štitne žlijezde, kao i ukusan napitak za njeno liječenje.

Ključna stvar koju je potrebno učiniti kako bi se osigurala dobra funkcija štitnjače je uklanjanje svih rafiniranih žitarica poput bijelog kruha.
Koristite steviju, biljno zaslađivač koji možete pronaći u većini trgovina zdrave hrane, a šećer izbjegavajte koliko možete.

Štoviše, uvijek imajte na umu da emocionalni stres može biti vrlo težak za štitnjaču.

LIJEČITE ŠTITNU ŽLIJEZDU SOKOVIMA

U borbi za vraćanje zdravlja štitnjače, kao i za osiguranje zdravlja cijelog tijela, sok od voća i povrća može biti posebno koristan. Brusnica je nevjerojatan sok koji pomaže štitnjači.

Možete sok brusnice pomiješati sa sokom od jabuka i dodati iscijeđeni limun za apsolutno ukusan koktel od soka od brusnice, a on će biti bez šećera, što je puno bolje od soka od brusnice kupljenog u trgovini.

Sokovi rotkvice posebno su korisni za štitnjaču i pružaju izuzetno dobre rezultate. Stalna prehrana rotkvica i soka rotkvice učinit će čudo s problemima štitnjače.

Sljedeći sok od štitnjače koji kombinira mrkvu ili krastavac, celer, rotkvicu i limun fantastičan je lijek za vašu štitnu žlijezdu.

Sastojci koji su vam potrebni:

  • 1 mrkva
  • 1 oguljen limun
  • 1 rotkvica
  • 1/2 krastavca
  • 2 stabljike celera

Upute za pripremu:

Jednostavno sameljite sve sastojke u blenderu ili ih usitnite i vaš napitak je spreman!
Možete ga praviti svakodnevno, a preporučuje se da ga uzimate 2 ili 3 puta sedmično.
Prijatnog je okusa i nadamo se da će i vama pomoći.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *