DORUČAK KOJI SKIDA SALO SA STOMAKA: Pojedite ovo ujutro i gledajte kako se masnoća topi

Postoje ugljeni hidrati koje možete da jedete, a koji vam neće štetiti u procesu gubitka sala sa stomaka

 

 

.

Kada planiramo da izgubimo kilograme i otarasimo se sala sa stomaka, ugljeni hidrati su prvi kojih se odričemo. To posebno pada teško svim ljubiteljima testenine, krompira i drugih namirnica sa ugljenim hidratima, a malo ko zna da ne mora nužno da bude tako.

Ugljeni hidrati ne dovode samo do povećanja masnoća u stomaku. Od svih izvora ugljenih hidrata, jedna namirnica značajno pomaže u smanjenju sala, a najbolje je da se jede za doručak.

 

 

 

Dijatetičaka Tristi Best ističe da su ovsene pahuljice obrok kog nikada ne treba da se odričete. Pomažu u gubitku kilograma, a zbog svojih nutritivnih vrijjednosti, najbolja su opcija za doručak. Ovsene pahuljice igraju važnu ulogu u snižavanju lošeg holesterola i regulaciji nivoa šećera u krvi, a osim toga, prepune su proteina i vlakana.

“Žitarice održavaju šećer u krvi stabilnim, sprečavajući skokove i padove koji su povezani sa povećanim debljanjem”, kaže dijatetičarka.

Nedavna studija je otkrila da kad vam padne šećer u krvi nakon jela, ogladnite brže i tako imate tendenciju da jedete više. Sa ovsenim pahuljicama nećete se prejedati, a to je najvažnija stavka u želji da uklonite salo.

Prema riječima dijatetičarke, ugljeni hidrati prepuni vlakana, pomažu vam da prije razvijete osjećaj sitosti.

 

 

(MONDO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *