Dijeta NE DAJE REZULTATE bez ovoga: Promjene koje moraš da uvedeš, a promjenu ćeš uočiti BRZO

Ukoliko ste odlučili da započnete dijetu i liniju dovedete do savršenstva za ljeto koje je pred nama, pre nego što pređete na određeni režim ishrane, bilo bi dobro da organizam pripremite za ovo i izbacite iz tijela toksine.

 

Detoksikacija bi takođe trebala da traje nekoliko dana, a za to vreme biste trebali da pijete što više tečnosti i da izbjegavate hranu koja je prošla kroz industrijsku obradu.

Pridržavajte se sljedećih saveta i kroz par dana ćete i sami uočiti promjenu.

Tri dana bez kafe

Znamo da zvuči kao naučna fantastika, ali probajte da na tri dana kafu zamijenite čajem, koji možete piti u velikim količinama, ukoliko izaberete pravi, jer čaj je prava banja za bubrege i ovo će sigurno pomoći u detoks procesu.

sm-belly-fat

 Jogurt za dobre bakterije

O tome koliko je jogurt zdrav, već smo pisali, a sada vam dajemo recept za detoks na bazi jogurta.

Za sastojke će vam biti potrebna: jedna šolja jogurta,
isjeckana banana,
jedna šolja lisnatog kelja,
jedna kašika meda

Ovaj smuti je odličan za početak dana, zasitiće vas, dati energiju i podstaći metabolizam.

Voda, čaj i topla limunada

Suština detoksa je i da se vaše tijelo opusti, a sa njim i misli. Dakle, ne morate biti striktni i previše strogi prema sebi. Ukoliko budete previše striktni, to će dovesti do stresa koji vam nije potreban.

Preporuka je da dnevno pijete do dve litre vode, a tu količinu možete i umanjiti ukoliko ste pili čaj. Svaki dan započnite sa čašom mlake vode u koju ste nacijedili limun.

Krenite u saunu

U toku ljeta to je nemoguća misija za neke, ali sada je pravo vrijeme, da krenete u saunu. Sat vremena gdje ćete znojenjem izbaciti sve toksine, na vrlo jednostavan način – sedeći, najviše doprinosite detoksikaciji.

Savjet plus je da spojite saunu sa bazenom, topla sauna i hladnija voda u bazenu će podstaći cirkulaciju, bitnu za zimu koja je pred nama, a to će uticati da koža zablistata. Takođe ovo je odličan lijek za proširene i izražene vene.

Pokrenite se!

Ne morate da krenete u teretanu ili da trčite dok vas glava ne zaboli, jer kada sebi namećemo teške fizičke napore, brzo se od toga zamorimo i odustanemo. Dovoljno je da za početak prošetate bar pola sata dnevno i protegnete se dobro kada ustanete ujutru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *