DIJETA KOJU OBOŽAVAJU ŽENE ŠIROM SVIJETA, TOPI SALO REKORDNOM BRZINOM: Ko god je probao NIJE SE POKAJAO

Ishrana 80/20 već dugo je vrlo popularna u svijetu, a posebno u Holivudu, a predstavlja ne dijetu, već trajno rešenje za gubljenje kilograme, odnosno održavanje željene težine.

 

 

 

 

Ova metoda nas uči uravnoteženoj, balansiranoj ishrani gdje nema odricanja i možete svom organizmu priuštiti sve što želite, a da ipak ne gomilate kilograme.

 

 

čemu je trik? Jednostavno je: 80 odsto vremena treba da imate pravilnu, zdravu ishranu, dok 20 odsto vremena možete sebi da date oduška i pojedete omiljeni slatkiš, hamburger, picu…

U praksi to znači da tokom vikenda možete da budete opušteni i ne vodite računa šta jedete, sve dok to nisu neograničene količine, a preostalih pet dana treba da se hrabite zdravo i nutritivno vrijedno, te da se trudite da unos kalorija ne prelazi onaj preporučen od 1800 do 2000 kalorija.

Možete i drugačije to rasporediti i priuštiti sebi tri “nezdrava, kalorična” obroka nedeljno, ili pak ako imate pet manjih obroka tokom dana, nedeljno možete da pojedete sedam malih “grešnih” zadovoljstava”.

 

 

 

uravnotezena-prehrana-875x480

 

 

 

Kada ste u fazi “80”, odnosno kada treba da se hranite zdravo, savetuje se da konzumirate složene ugljenje hidrate, zdrave masti, proteine, voće i povrće. Šećer, bijelo brašno, pohovana hrana, nalaze se na spisku onoga što bi trebalo da zaobilazite.

 

 

Jedna od najboljih smjernica je svakako da izbjegavate svu onu hranu koja dolazi u kutijama, kesicama, sa listom sastojaka, emulgatora i dodataka. Nema sokova, pekarksih proizvoda, čipsa, keksa… No, u fazi “20” možete sebi zaista priuštiti šta god poželite!

Preporučuje se i redovna fizička aktivnost tokom ovakve ishrane, odnosno vježbanje od 3 do 5 puta nedeljno, a na duge staze ovo garantuje dobar izgled i dobro zdravlje.

 

 

 

 

(zena.blic.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *