DIJETA DARKA LAZIĆA: Ima 6 obroka dnevno, a maksimalno izbjegava ove namirnice

Ima šest obroka dnevno…

 

 

Pjevač Darko Lazić podvrgao se operaciji smanjenja želuca 2019. godine, kako bi mu to pomoglo da izgubi višak kilograma. Nakon operacije je započeo i dijetu, koja se zasniva na nekoliko obroka dnevno. U roku od godinu dana je izgubio oko 60 kilograma, ali je nastavio sa dijetom.

Preporučuje se šest do osam manjih obroka dnevno. Na taj način nikad nećete osetiti glad, a poješćete manje nego inače, što na kraju rezultira gubljenjem kilograma. Ovaj način ishrane podrazumeva i da se namirnice nakon operacije uvode jedna po jedna, u maloj količini i zasebno.

 

 

 

 

 

Na njegovom meniju su visokoproteinske namirnice – meso, riba, jaja, sir, jogurt, mlijeko u prahu, puter od kikirikija.

Preporučuje se šest do osam manjih obroka dnevno, kao i to da se uvek ima pri ruci neka “grickalica“, kao što su sir, krekeri, jogurt. Prema jelovniku koji Darko poštuje, treba birati namirnice sa manjom količinom vlakana – do 2 grama po obroku), kao što su prerađene žitarice, brašno, pirinač, testenine.

Ne treba piti napitke za vrijeme obroka, već sačekati 30-60 min, a namirnice koje treba izbegavati su žilava mesa, svež hleb, cela zrna žitarica, voće i povrće sa korom, opnom i sjemenkama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *