ČUVENI RECEPT ZA SOK OD KIVIJA: Sprječava rizik od moždanog udara i pojavu tromba te izbacuje pijesak iz bubrega…

Sprječava pojavu trombova…

 

Sok od kivija je nešto što treba da ubacimo u svakodnevno korišćenje jer djeluje blagotvorno na organizam i prepun je raznih zdravih sastojaka. Odlično je sredstvo za one koji imaju problema sa pijeskom u bubregu i žuči. Sok od kivija će da vam pruži veliku količinu kalijuma i vlakana, a to može da vas zaštiti i od nastanka srčanih bolesti.

 

U daljem tekstu možete da pročitate za šta je dobar kivi i odličan recept za sirup od kivija:


Zašto je dobro da pijete sok od kivija – Djeluje na ljudski organizam na ovaj način:

– Oslobađa bubrege, bešiku i žučnu kesu od prisustva kamenca i pijeska

– Spriječava kardiovaskulativne bolesti

– Spriječava pojavu trombova i zgrušavanje krvi

– Smanjuje rizik od moždanog udara

– Štiti vitalnost ćelija

– Utiče povoljno na vid i spriječava i očne bolesti (kataraktu, divertikulozu, konjuktivitis…)

– Podstiče oporavak organizma

– Štiti DNK od štetnog uticaja slobodnih radikala

– Snažno detoksikuje organizam

– Poboljšava imunitet

– Spriječava formiranje masnih naslaga

– Ublažava simptome kod bronhitisa, hroničnog kašlja i drugih plućnih bolesti, kod djece i kod odraslih (istraživanja su pokazala da kod osoba koje imaju razvijen neki oblik plućne bolesti, ako se redovno konzumira svjež kivi i sok od kivija, povećava kapacitet udaha za čak 32 % i smanjuje učestalost nagona za kašalj za čak 27 %)

– Uklanja celulit

– Doprinosi zdravlju kože

– Djeluje na sposobnost pamćenja

SOK OD KIVIJA:

RECEPT:

Sastojci:

– 1,5kg svježeg i oljuštenog kivija

– pola kilograma šećera

– 1,5l vode

Priprema:

Oljuštite kivi i isjeckajte, ubacite ga u blender i usitnite. Ako nemate pri ruci blender, možete da iskoristite i mašinu za mljevenje paradajza. Potom, tako usitnjen kivi propasirajte kroz gustu cjediljku da bi se oslobodila što veća količina soka. Zatim, prokuhajte vodu, kada voda provri sačekate da se ohladi. A u procjeđeni sok od kivija dodajte prokuhanu vodu koja se predhodno prohladila i pola kg šećera. Miješajte oko 20min dok se šećer u potpunosti ne istopi. Sterilišite staklene flaše u koje ćete sipati domaći sok od kivija i stavite ga u frižider. Prije upotrebe soka razblažite ga sa vodom 1:1. Sok ili sirup od kivija, sadrži: vitamin A, kompleks vitamina B vitamin C, vitamin E, vitamin K, selen, kalcijum, kalijum, fosfor, karotenoide, gvožđe, hlorofil, lutein, ugljene hidrate, flavonoide i zbog toga se preporučuje da se koristi u ishrani beba, a posebno se preporučuje kivi u trudnoći. Sok od kivija veoma je ukusan i zdrav, nadamo se da smo vas uspjeli nagovoriti da probate da ga napravite.

Primjena:

Treba da budete oprezni sa dnevnom količinom soka od kivija. Ne bi trebalo da popijete više od 1 do 2 čase soka koji ste razblažili sa vodom u jer može da dođe do alergija na kivi. Ovaj sok, ako niste alergični, možete piti svaki dan ali u ograničenim količinama. Budite zdravi!!

Izvor: dijetamesecevemene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *