ČOVJEKOVA JETRA je stvorena da preživi 600 godina, a mi je uništimo za samo 60: Evo kako, NE RADITE OVO!

Ukoliko se ovo stanje ignoriše i nastavi se sa starim načinom života i ishrane, neizbježno će doći do ciroze. Mnogi naučnici slažu se da ljudska jetra može da preživi najmanje 600 godina bez ikakvih operacija, ali prosječan čovek je održava zdravom jedva 60.

jetra

Evo kako oštećujemo najveću žlijezdu u organizmu!

Jedan od najrazornijih faktora jeste konzumiranje previše životinjskih masti i skladištenje prevelike količine proteina u jetri, što je najčešći slučaj kod ljubitelja mesa i nezdrave hrane, ali i kod profesionalnih sportista.

Ako je vjerovati epidemiološkim studijama, učestalost pojavljivanja masne jetre posljednjih godina se značajno povećala, naročito kod žena.

Vjeruje se da između 25-28 odsto svjetske populacije pati od bolesti jetre, a da je 16 odsto njih oboljelo u mladosti.

Ukoliko se masna jetra ignoriše i nastavi se sa starim načinom života i ishrane, neizbježno će doći do ciroze, teške hronične bolesti jetre koja na kraju može da rezultira potpunim gubitkom funkcija jetre.

Kako se liječi masna jetra?

Najvažniji faktor u liječenju masne jetre svakako je ishrana, koja podrazumijeva nizak nivo masnoće i ograničen unos namirnica koje potencijalno mogu da naštete jetri.

Kako hrana oštećuje jetru?

Hrana koju pojedemo ulazi u stomak, a zatim u crijeva. U crijevima se razlaže, vari i apsorbuje u krv. Dalje se kroz krvotok prenose nutrijenti, koji kroz krvne sudove dospijevaju i do jetre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *