Čisti kožu, hrani kosu i pomaže kod mršanja: KOKOSOVO ULJE je pravo blago…

– Ulje od kokosa jedna je od rijetkih namirnica koja se može nazvati super hranom. Njegova jedinstvena kombinacija masnih kiselina može imati velike pozitivne učinke na zdravlje. To uključuje gubitak masnoće, bolju funkciju mozga i razne druge nevjerojatne prednosti.

Upoznat ćemo vas s 10 zdravstvenih prednosti koje ulje kokosa ima, a koje su eksperimentalno potvrđene u istraživanjima na ljudima.

Kokosovo ulje – kako ga koristiti

Odličan je kod suhe kože

Suha koža na prstima te dosadne zanoktice problem su velikog broja ljudi. Osim što ružno izgleda, koža oko nokta može boljeti i peći. Primjena svega nekoliko kapi kokosova ulja u trenutku će hidratizirati ruke.

Maska za kosu od ulja kokosa

Maska od kokosova ulja i meda pomoći će u omekšavanju oštećenih pramenova kose. Masku držite 40 minuta na kosi, a zatim dobro operite kosu šamponom. Kosa će biti sjajna i mekana i njegovanog izgleda

Piling za kožu

Piling za kožu možete napraviti od kokosovog ulja i sode bikarbone. Pomiješajte ih, nježno utrljajte u kožu i zatim nakon 5-10 minuta isperite.

Ulje kokosa i med izvrstan su recept za sjajnu i meku kožu lica. Pomiješajte ih i isprobajte ovu vrhunsku masku za lice. Masku na licu držite 15 minuta i zatim dobro isperite.

– Kokosovo ulje možete koristiti i kao balzam za usne

– Kokosovim uljem možete se učinkovito boriti protiv peruti.

– Mamama koje imaju problema s dojenjem i suhoćom bradavica u velikoj će mjeri pomoći kod hidratacije ispucalih dijelova kože.

– Može se koristiti za ispiranje usta i usne šupljine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *