ČIŠĆENJE ORGANIZMA I KRVI JEDNOM MJESEČNO: Kako ga provesti i zašto

Svaki čovek ma kako bio zdrav, a posebno bolestan trebao bi barem jedanput mesečno da izvede dezinfekcioni dan ili dan čišćenja organizma. Kako ga provesti i zašto?

Postoji mnogo teorija i načina koji se preporučuju ali mi ćemo vam ovde predložiti dan čišćenja koji ćete izvesti isključivo uz pomoć jabuke u različitim oblicima.

Čišćenje je potrebno izvesti pre svega zbog lošeg načina ishrane koji godinama praktikujemo čime stvaramo ogromne količine štetnih naslaga u probavnom sistemu koje se tako dalje šire i apsorbuju u organizam.

Sastojci jabuke a pre svega pektini delovaće na vašu probavu kao sunđer koje će uči u vaša creva pokupiti štetne materije i naslage koje su tamo nakupljenje, te će ih na brz, bezbolan i efikasan način izbaciti iz tela.

Evo kako izvesti dan čišćenja:

Za doručak čim ustanete popijete čašu prirodnog soka od jabuke bez dodatka šećera u koji ćete dodati sok od pola sveže isceđenog limuna.

Najbolje bi bilo da sok napravite sami pomoću sokovnika od svežih jabuka. U nedostaku možete koristiti i kupovni ako se radi o 100% soku bez dodataka. Sok se pije mlak i na gutljaje a ne odjednom.

Dva-tri sata nakon toga pojedite dve kompletne jabuke sa korom. U doba ručka popijte čaj napravljen od jabukove kore uz dodatak dve kafene kašičice meda.

Jedan do dva sta nakon toga opet pojedite 2-4 kompletne jabuke sa korom. Posle podne popijte ponovo čašu prirodnog soka od jabuke. Za večeru pojedete tanjir tople kaše od jabuka (izrendane jabuke bez kore) uz dodatak 2 čajne kašičice meda.

Time se završava vaš dan dezinfekcije pre svega digestivnog sistema i creva te celog organizma. Za vreme dana čišćenja ne treba konzumiratri nikakvu drugu vrstu hrane ili pića osim navedene.

Jabuke su verovatno jedna od najlakše svarljivih vrsta hrane uopšte. Ako budete redovno provodili dan čišćenja pre svega ćete oporaviti svoju probavu.

Regulisaće stolicu bilo da je previše retka ili previse česta. Ova metoda preporučuje se svim ljudima ma koliko bilio zdravi jer će metoda dati potrebnu regeneraciju i čišćenje vašoj probavi, krvi i celom organizmu.

Metoda sa jabukama korisna je kod problema sa gihtom, reumom, artritisom, kod problema i oboljenja jetre i bubrega, kod zakrčenja krvnih sudova, za čišćenje krvi i masnoća u njoj i kod tretiranja ekcema.

Metoda sa jabukama pozitivno će uticati na vaš nervni sistem, a što je posebno zanimljivo u novije vreme na ubrazanje metabolizma i gubitak viška kilograma.

Naravno ako se metoda primenjuje jednom mesečno ona ima preventive i dezinfekcioni karakter a poželjno je za bolje rezultate češće primenjivati ovu metodu i to svakih 7-10 dana, odnosno po potrebi.

Važno je napomenuti da kada budete konzumirali jabuke potrebno je da ih što vise i bolje sažvaćete, odnosno da zubima dobro isitnite svaki zalogaj. Ovo ne mora biti jedino korišćenje jabuka za vaše zdravlje.

Sve navedene i mnoge druge zdravstvene blagodeti možete imati redovnom konzumacijom jabuka koja bi morala biti znatno veća od jedne jabuke na dan.

Bilo bi špoželjno da jabuke koje koristite budu organske i bez štetnih hemikalija.

Jabuke je jedno od najzdravijih i ujedno najukusnih vrsta hrane koju čovek može konzumirati a izreka koja glasi: “jabuka na dan doktor iz kuće van” stara je preko 150 godine i potiče iz stare Engleske.

 

Izvor: Zdravlje bez doktora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *