ALOA VERA I MED SU NEVJEROVATAN LIJEK: Mješavina koja uspješno popravlja vid i sprječava dalji rast dioptrije…

Naša topla preporuka…

Mnogi od nas imaju problema sa vidom. Ipak, trebamo se čuvati i izbjegavati da previše vremena provodimo ispred ekrana. Osim toga, ako su vam propisane naočale ili sočiva, onda ih redovno nosite kako vam dioptrija ne bi dalje rasla. Vid možete jačati namirnicama koje sadrže vitamin A, kao što je mrkva ili šargarepa. Vitamin A je bitan za vid i zato jedite što više mrkve ili šargarepe.

Sargarepa,
Sargarepa,

Može vam pomoći i prirodni sok od borovnice, stoga ga konzumirajte. Osim toga, postoji još jedno rješenje, a to je aloe veraAloe vera može pomoći da popravite vid ili da spriječite dalji rast dioptrije. Aloe vera vam može pomoći i kod problema sa probavnim traktom ali i kožnim problemima.

Aloa vera, Orasi, Med, Limun,
Aloa vera, Orasi, Med, Limun,

Ovdje ćemo vam pokazati kako da pripremite lijek koji će vam pomoći da ojačate vid:

RECEPT:

Sastojci:

– 4 limuna

– 300g meda

– 500g oraha jezgre

– 100ml aloe vera (gela ili soka)

Aloa vera,
Aloa vera,

Priprema:

Limun iscijedite i pomiješajte sa orahovom jezgrom i gelom od aloa vere, a zatim pomenute sastojke izblendajte. Poslije toga, dobijenu smjesu istresite iz blendera te joj dodajte med i sve dobro izmiješajte dok se med ne sjedini sa smjesom. Dobijenu smjesu čuvajte u staklenoj boci u frižideru.

Primjena:

Uzimajte 3 puta dnevno po kašiku. Konzumirajte mjesec dana, pa napravite pauzu od 2 sedmice. Opet ponovite tretman. Zasigurno da ćete poslije ovog tretmana osjetiti veliku razliku na vašem organizmu, a posebno ćete osjetiti razliku u vašem vidu. Budite zdravi!!

Izvor: megagiga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *