ZAČIN KOJI IZBACUJE LOŠ HOLESTEROL IZ ARTERIJA: OTČEPLJUJE KRVNE SUDOVE, SPREČAVA INFARKT!

Ime ovog moćnog antibiotika i najboljeg antioksidanta je bosiljak – kralj bilja.

Bosiljak je jedna od prastarih i popularnih biljaka koji puca od lekovitih fito-nutrijenata. Ovo žbunasto godišnje bilje se specijalno uzgaja zbog svojih lekovitih listova i semenki.

Najbolje uspeva u toplim, tropskim klimama, a stručnjaci kažu da postoji više od 60 poznatih vrsta bosiljka i da svi oni spadaju u tri glavne grupe: slatku, ljubičastu i žbunastu.

Ove superzdrave biljke je lako održavati i napolju i unutra, pupoljke možete da sečete čim se pojave. Secite ispod baze lista blizu dna duge i tanke stabljike da bi vaša biljka gušće rasla i nove grančice se pojavile.

Najbolji je kada se koristi svež i ima slatku, zemljastu aromu koja ne pruža samo prijatan opor ukus, već i impresivnu listu hranljivih materija. Vitamin K, ključan za zgrušavanje krvi, je samo jedan od njih! Da li ste znali da samo dve kašike bosiljka pružaju 29% preporučene dnevne doze vitamina K?

Bogat je i vitaminom A, beta karotenom, moćnim antioksidantom koji štiti ćelije koje obavijaju brojne organe, uključujući i krvne sudove od štete koju nanose slobodni radikali. To sprečava holesterol u krvi da oksiduje, što daje sprečava nastanak arteroskleroze, srčani udar i šlog.

Drugi vitamini i minerali u bosiljku uključuju gvožđe, kalcijum, magnezijum, vitamin C i kalijum. Bosiljak takođe ima antibakterijska svojstva i sadrži flavonoide koji štite DNK.

Neverovatna lekovita svojstva bosiljka:

– Moćan antioksidant

– Pruža odličnu zaštitu od brojnih hemikalija koje prouzrokuju karcinogenezu

– Prirodni antibiotik

– Bosiljak je vrlo jak prirodni antibiotik zbog svog antimikrobnog sastava. U kombinaciji sa belim lukom predstavlja najmoćniji antibiotik ikada stvoren.

– Pročišćava krvne sudove

– Vrlo je dobar za čišćenje arterija od LDL holesterola

Ovo super zdravo bilje je takođe odlično za tretiranje i prevenciju mnogih zdravstvenih problema poput glavobolje, dijareje, zatvora, kašlja, parazita, bradavica, oboljenja bubrega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *