Za izbacivanje otrova iz tijela, protiv bolesti srca, bubrega, poboljšava metabolizam

Čaj od peršina toliko je zdrav, da bi trebalo svakoga dana popiti najmanje jednu šalicu. Ne preporučuje se samo ljudima koji su bolesni, već i kao vrlo dobra preventiva od puno vrsta bolesti.

Čaj od peršina odličan je za izbacivanje otrova iz tijela, za jačanje želudačnih žlijezda, protiv bolesti srca, bubrega, a poboljšava i metabolizam.

U najvećem broju slučajeva ljudi peršin koriste u prehrani, ali čak ga ni tada ne jedu, već isključivo ima dekorativnu svrhu.

Ne bi trebalo tako biti. Poslužite se čajem od peršina, točnije skuhajte korijen ili list peršina i pijte ga kad god ste u prilici. Preporučuje se ženama kako bi ublažio predmenstrualne tegobe.

Pitate se da li peršin treba staviti u hranu ili u čaj u većim količinama nego li ostalo povrće s obzirom da je znatno sitniji?

Ne, jer djeluje jednako jako i dobro. Peršin je vrlo dobar izvor folne kiseline, koja je potrebna radi stvaranja crvenih krvnih zrnaca.

No, peršin sadrži i još dva vrlo bitna sastojka, a to su apiol i miristicin. To su elementi zahvaljujući kojima se protok mokraće povećava, što znatno povoljno utječe na uklanjanje infekcije mokraćnog kanala.

Ipak, ovdje nije kraj liste dobrobiti peršina i čaja koji se od njega pravi. Čaj od peršina nadaleko je poznat kao osvježivač daha.

Ne morate više prije svakog sastanka žvakati žvakaće gume koje i onako nisu dobre, niti se opterećivati time što niste stigli otići do kuće samo da biste oprali zube.

Čaj od peršina sasvim prirodno će očistiti usnu duplju od suvišnih bakterija, pa samim tim i osvježiti dah.

Izvor: mojezdravlje.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *