VEĆ 6. DAN ĆETE PRIMIJETITI RAZLIKU- OVO JE NAJEFIKASNIJA DIJETA: Prži salo u roku 10 dana

Radnička dijeta osmišljena je 1985. godine, kada je jedna američka kompanija odlučila da ohrabri i pomogne svojim radnicima da vode zdraviji život i izgube višak kilograma

 

 

Kako su osmislili tvorci, po planu ove dijete trebalo bi da gubite oko 5 do 7 kilograma sedmično, a posebno je istican značaj hidratacije, pa se svim radnicima napominjalo da je obavezno da svakog dana popiju i 6 do 8 čaša vode. Uz to, svakog dana možete u neograničenim količinama piti supu u neograničenim količinama, ali pripremljenu po receptu ove kompanije.

 

Možete jesti apsolutno sve od voća osim banana. Ne postoje ograničenja u količini, jedite što više voća.

 

 

 

Drugi dan

Voće zamijenite sa povrćem, koje možete konzumirati i kuhano i sirovo, a pri tom ne postoji ograničenje šta smete, a šta ne smijete jesti od povrća. Doručak vam na primjer može biti pečeni krompir, a po želji možete dodati malo maslaca. Ovo će tijelu dati ugljene hidrate koji su neophodni da obezbjede energiju tokom ostatka dana. Povrće će obezbijediti tijelu dovoljno hranljivih sastojaka i vlakana, a praktično je bez kalorija.

 

 

 

Treći dan

Osim banana i krompira, treći dan možete jesti sve mješavine voća i povrća, bez ograničenja na vrstu i količinu. Krompir vam nije potreban jer ćete ugljene hidrate dobiti iz voća. U ovoj fazi telo je spremno da sagori višak kilograma.

 

 

 

Četvrti dan

Banane i mlijeko – Ovaj dan možete pojesti do 8 banana, možete popiti 3 čaše mlijeka i naravno supu možete jesti koliko vam je potrebno i koliko želite (kao i ostalih dana ove dijete). Banane su važne jer će vam povratiti natrijum i kalijum koje je organizam izgubio u prethodna tri dana.

 

 

 

Peti dan

Dan za govedinu i paradajz – možete pojesti 6 cijelih paradajza i dve porcije po 300 g govedine. Govedinu ne morate svu pojesti, jedite onoliko koliko vam odgovara, dok bi paradajz trebalo da pojedete. Ovaj dan povećajte unos vode za dodatne 2 čaše, kako bi pomogli tijelu da se očisti od mokraćne kiseline koja će nastati tokom varenja govedine. Meso će obezbijediti vašem tijelu gvožđe i proteine, a paradajz vlakna koja pomažu varenje.

 

 

 

Šesti dan

I šesti dan se jede govedina, ali se paradajz menja sa miksom povrća koje ćete uzeti po sopstvenom izboru. Možete jesti povrće koliko želite, a govedinu isto kao i peti dan (2 porcije po 300g). Ovog dana telo je potpuno naklonjeno gubitku kilograma i vidjećete razliku u vašem izgledu u odnosu na vrijeme prije početka dijete.

 

 

 

Sedmi dan

Posljednjeg dana jedite smeđi pirinač, voćni sok i povrće, bez nekih ograničenja. Nakon ovog sedmodnevnog plana ishrane, trebalo bi da imate potpuno očišćen organizam i 5 do 7 kilograma manje nego prije 7 dana.

 

 

 

SUPA -RECEPT:

 

potrebni sastojci

 

 

voda

 

2 zelene paprike

 

6 glavica luka (manjih ili 2 veće)

 

paradajz

 

celer

 

glavica kupusa

 

kockica pileće supe

 

so i biber po ukusu

 

 

 

 

Priprema:

Svi sastojci se ubace u posudu za kuhanje i kuhaju najmanje 45 minuta ili dok  povrće ne bude u potpunosti kuhano

Prvi dan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *