SVAKO JUTRO TREBATE UZIMATI PRIJEKI LIJEK ZA IMUNITET: Dr Grujičić otkrila prirodan način, evo kako da se izborite protiv virusa,bolesti…

Doktorka Grujičić pripisuje brz oporavak od virusa i jakom imunitetu.

“Ja imam i sarkoidozu”, rekla je u emisiji RTS Ordinacija, 13. decembra 2020. godine. “To je autoimuno oboljenje u kojem se praktično vaše ćelije okreću protiv vaših limfnih čvorova, mogu i protiv pluća ili krvnih sudova. Ja sam imala jednu akutnu formu poznatu pod nazivom Lofgrenov sindrom, koji prate pečati na nogama, malaksalost i povišena temperatura čak dva mjeseca.”

Prema savjetima ljekara, dr Danica nije uzimala kortikosteroide, ali joj je naloženo da počne da veoma pažljivo brine o svom imunitetu.

“Sada strogo vodim računa šta jedem, od koga uzimam hranu – nabavljam uglavnom na pijaci i na selu – zna se, tačno, od koga jaja, od koga sir, od koga kajmak! I uvijek sam se bavila nekom fizičkom aktivnošću. Ili je to bilo plivanje, ili nekakav tenis. Naravno, bolje da ne pominjem kakav je to bio tenis”, smije se na svoj račun doktorka. “Nisam ispala neki veliki talenat. A praktikovala sam i obične treninge sa trenerom, naročito kad sam se u jedno vrijeme ugojila čak do 80 kilograma i to mi je smetalo, morala sam da smršam.”

Tokom bolovanja od ovog virusa, dr Grujičić kaže da je izgubila apetit, premda nije izgubila čulo ukusa i mirisa. “Ali, moram da priznam, čim sam pojela dva šnita slanine, bila sam odlično”, smije se dr Grujičić.

Budući da radi kao direktor Instituta za onkologiju, kaže da primjećuje i sve veći broj oboljelih od karcinoma pluća, debelog crijeva i dojke i da je posebno brine broj žena koji puše. “Ako mogu da nešto makar savjetujem, bilo bi to da se hitno ostavljaju cigarete”, apelovala je doktorka. “Dakle, mnogo tečnosti, redovna fizička aktivnost i zdrava hrana. I, obavezno – slaninica!”

(Lepa i srećna)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *