RECEPT ZAPIŠITE JER GA STALNO UKLANJAJU: Stari narodni lijek koji uništava svaku bolest…

Savjetujemo da ga što prije zapišete….

Ovaj recept star je nekoliko godina i vješto je skrivan od javnosti, budući da predstavlja veliku prijetnju farmaceutskoj industriji. Savjetujemo vam da ga što prije zapišete, jer stalno ga uklanjaju. Riječ je o posebnoj vrsti vina koje se priprema od borovnica i smreke. Borovnice mogu omekšati vašu kožu, pa čak spriječiti mnoge bolesti. One jačaju imunitet. Naime, ove bobice imaju više antioksidanasa od bilo kojeg drugog svježeg voća ili povrća testiranog do danas. Većina njenih moći dolazi iz pigmenta koji je odgovoran za plavu boju.

One su odlične za vid i za zdravo srce:

Snižavaju nivo šećera u krvi, a također tope salo oko stomaka. Pomažu kod zatvora. Čaša sirovih borovnica sadrži oko četiri grama vlakana. Topiva vlakna kojih ima u borovnicama mogu apsorbirati 11-16 puta vlastite težine u vodi i tako ubrzati rad crijeva. Borovnice imaju velike količine mangana, koji igra veliku ulogu u razvoju kostiju. Sa druge strane bobice smreke imaju neobičan okus i ponajviše se koriste kao začin u evropskoj i indijskoj kuhinji. Ove bobice su se u staroj grčkoj koristile kao lijek, a njihove zdrastvene prednosti se poznate i danas. Jedan od najkorisnijih sastojaka kod smreke je 4 – terpinen, koji pomaže kod smanjenja količine mokraćne kiseline, poboljšava digestvni sistem i smanjuje rizik od virusa. U kombinaciji ove bobice imaju nevjerovatan učinak na vaše zdravlje. Recept je u stvari baziran na bobicama borovnica i smreke utopljenim u vino i rakiju, a u stvari je riječ o vrsti vina od borovnica. Lijek se primenjuje prije svega kod problema sa lošom cirkulacijom i lošom krvnom slikom, kod glavobolja i vrtoglavica, te kod drugih sličnih tegoba, zaboravnošću i slabim pamćenjem. Lijek možete konzumirati i ako imate probleme sa slabim srcem. Za ovu namjenu sličan napitak od borovnica spominje se i u zapisima pronađenim u Londonu koji datiraju još iz 1696. godine. Ovdje se ni izbliza ne završava lista svih koristi ovog narodnog lijeka. Ovo vino bi trebalo da probate kao rješenje za probleme kod svih akutnih i hroničnih oboljenja želuca i crijeva te protiv probavnih smetnji i upala debelog crijeva. Vino uspješno reguliše probavnu floru i uništava i reguliše razmnožavanje štetnih bakterija i glista. Vino pomaže i kod nedostatka apetita i slabosti izazvane nekom bolesti, operacijom ili padom imuniteta. Kako je dobra cirkulacija i probava ključ zdravlja, uz dobar rad srca i mozga jasno je zašto je ovo vino u narodu nazvano lijekom protiv svake bolesti.

RECEPT:

Sastojci:

– pola kilograma svježih borovnica

– pola kilograma bobica smreke

– 1l dobrog domaćeg crnog vina

– pola litra jake domaće rakije

– 3 kašike domaćeg meda

– 3 kašike šećera

Priprema:

Borovnice i smreku operite i stavite u veliku teglu. Naspite vino da prekrije bobice. Ostavite da odstoji u frižideru 48 sati. Nakon toga u smjesu dodajte pola litre rakije, med i šećer. Sve dobro promješajte, da se med i šećer rastope. Ostavite da kompletna smjesa odstoji 7 dana. Nakon toga je spremna za upotrebu.

Primjena:

Lijek se koristi tako što uzmete 4 kašike ove smjese ujutro i naveče. Neka u svakoj dozi bude nekoliko bobica borovnica koje ćete dobro sažvakati prije gutanja. Smjesa se koristi 3 dana, ujutro i navečer, nakon čega se pauzira 2 dana. Koristite dok ne potrošite cjelokupnu dozu koju ste napravili po ovom receptu. Budite zdravi!!

Izvor: net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *