PROTIV PERUTI I OPADANJA KOSE: Prirodna maska od luka

Maska za kosu s lukom je prije svega moćna prehrana vlasišta mineralima i vitaminima koji se u velikoj količini nalaze u ovom jedinstvenom produktu.

Maska s lukom hidratizira, zaustavlja gubitak kose, poboljšava strukturu i ubrzava rast kose. Uz pomoć ove maske oslobodit se peruti, usporiti pojavu sijedih vlasi i učiniti svoju kosu zdravom i bujnom.

Maska za kosu s lukom je odlična alternativa kupovnim kozmetičkim preparatima. Vrlo je važno da je prirodna i pogodna za sve tipove kose.

Za pripremu ove maske biće potrebno:

– 2 jušne žlice svježe iscijeđenog soka crnog luka
– 1 jušna žlica meda
– 1 jušna žlica majoneze
– 1 jušna žlica maslinovog ulja

Sve sastojke dobro promiješati i utrljati u kožu glave. Staviti kapu za tuširanje ili običnu najlonsku. Glavu umotati ručnikom. Držati sat vremena, a potom isprati umjereno toplom vodom.

Možete promijeniti sastav ove maske:

Umjesto majoneze staviti žlicu ricinusovog ulja, koje je u svom sastavu sadrži linolnu, oleinsku i palmitinsku kiselinu, koji zasićuju korijen dlake i pomažu zdravom rastu kose. Možete dodati 1 žumanjak (ili cijelo jaje, ako imate masnu kosu).

Za postizanje dugoročnog pozitivnog rezultata, masku s lukom primjenjivati ​​2 puta tjedno.

Ovo jednostavno, skromno prirodno sredstvo biće vam kao kraljevski poklon, jer lijepa i zdrava kosa je bogatstvo svake žene!

Masku stavljati na prljavu kosu. Poslije kosu oprati na uobičajeni način, toplom vodom sa šamponom i balzamom. Miris luka uopće se ne osjeća.

Izvor: harber.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *