PRIJE SVAKOG OBROKA POPIJTE POLA LITRE MLAKE VODE! REZULTATI SU FASCINANTNI: Japanska dijeta koja brzo topi kilograme!

Japanska dijeta pokazala se kao veoma efikisana kod mnogih žena!

 

 

Ispijanje čaše mlake vode od ranog jutra sve je popularnije za osobe koje žele ubrzanje metabolizma i čišćenje organizma od toksina, ali japanska dijeta sa vodom preporučuje više od toga! Prema terapiji za gojaznost koju preporučuju u ovoj azijskoj zemlji, prije svakog obroka treba popiti po pola litra mlake vode. Pritom, ostavlja se veoma kratko vrijeme za jelo – dozvoljeno je jesti samo po petnaest minuta i to žvaćući hranu polako i temeljno. Poslije obroka se ne sme ništa ni jesti ni piti dva sata.

Istraživanja su pokazala da ovakva dijeta sa vodom koju pijete po pola sata prije svakog obroka pojačava mršavljenje za više od 10 odsto. Mnogi su skeptični prema tako kratkom vremenu predviđenom za jelo budući da je poznato koliko treba hormonu gladi da prestane da se luči (barem dvadeset minuta). Međutim, zagovornici japanske dijete sa vodom tvrde da treba samo ignorisati želju da se nastavi jelo.Rezultati se, svakako, ne mogu postići ako ne prilagodite i vrstu hrane, počnete da koristite zdrave namirnice i smanjite kalorijsku vrijednost obroka. Uz hidrataciju i zdravu ishranu, važna je i redovna fizička aktivnost. Popularnost ove dijete dovela je i do toga da mnogi razvijaju još radikalnije verzije. Po jednoj od njih, ujutru treba čak popiti četiri do šest čaša mlake vode, prije bilo kakvog jela.

 

 

 

Budite veoma oprezni sa ovakvim idejama, jer ne piše svuda da je riječ o čašama manjim nego što su one koje mi koristimo – obično mere oko 150 do 160 ml.

Takođe, nije svuda naznačeno da se ovakva terapija primenjuje uz nadzor ljekara, počinje sa manjom količinom vode, a sa većom završava već poslije sedam dana.

Ukoliko osjetite mučninu, glavobolju ili nagon za povraćanjem, nipošto nemojte nastaviti sa njom.

U jutarnju čašu vode možete sipati malo limunovog soka, ako nemate problema sa želucem, jer ova kombinacija se pokazala kao vrlo uspiješna za ubrzanje metabolizma i mršavljenje.

Kako kažu Japanci, ova metoda oslobađa stresa, riješava vas viška kilograma, daje više energije i ubrzava metabolizam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *