OVAJ ZAČIN UBIJA MASNOĆE: 1 kašičica dnevno sagorijeva do 15 kg za 3 mjeseca

Zanimljiva studija sprovedena je na Teheranskom univerzitetu medicinskih nauka. Istraživači su sastavili 2 fokus grupe, od kojih se svaka sastojala od 44 žene sa prekomernom težinom.

Tokom 3 meseca, obe grupe su imale istu ishranu (do 1.200 kalorija dnevno), s jedinom razlikom što je 1 kašičica bila uključena u dnevni meni 1. grupe: seme kima. Začin je pomešan sa jogurtom sa niskim sadržajem masti ili dodat u salate.

Rezultat je bio impresivan: žene u grupi 1 izgubile su u proseku za 14% više masne mase od žena u grupi 2.

Sjemenke kima

Ovaj efekat se objašnjava činjenicom da kim sadrži fitosterole, koji imaju sposobnost snižavanja nivoa holesterola u krvi.

Takođe, ovaj začin je bogat kalcijumom, fosforom, gvožđem. Stimuliše bubrege i digestivni trakt, ima diuretička svojstva. A zbog poboljšanja i ubrzanja metabolizma u telu, smatra se odličnim alatom za borbu protiv viška kilograma.

Da bi se poboljšao metabolizam, potrebno je uzimati 1 kašičicu semena kima dnevno. Dodajte ovaj začin jajima, mesu, salatama ili jogurtu.

Kontraindikacije za upotrebu kiminog semena: kiselost, gastritis, čir na želucu, holelitijaza, bilo koja bolest srca, dijabetes. Tokom trudnoće, seme kima takođe ne treba unositi.

Ne zaboravite da se najbolji rezultati mogu postići napornim radom na sebi: pravilno odabranim sistemom ishrane i odgovarajućom fizičkom aktivnošću.

Izvor: dnevni.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *