ODLIČNE VJEŽBE ZA LEĐA: Rade se par minuta dnevno, a potpuno uklanjaju bol

­

Bolovi u leđima muče sve veći broj ljudi, ali srećom, postoji nekoliko vježbi koje će ih uz malo truda trajno ukloniti.

Ako su bolovi u leđima, naročito u donjem dijelu, nešto sa čim se često susrećete, ove vježbe su namijenjene baš za vas.

Donosimo vam 10 efikasnih i jednostavnoih vježbi koje je najbolje raditi 3 puta dnevno.
Nakon 2 nedelje, bolovi bi trebali da budu ublaženi, a ako nastavite sa izvođenjem vježbi, nestat će zauvek.

 

Sjedite na pod i ispružite noge. Neka razmak između stopala bude od 5 do 10 cm. Urolano ćebe ili peškir stavite ispod koljena, a jastuk na noge. Gornji dio tijela savijte ka nogama što više možete. U ovom položaju ostanite 5 minuta. Ovako ćete opustiti mišiće i ukloniti bol.

 

 

Druga vježba

Lezite na leđa, opružite cijelo telo, a ispod donjeg dela leđa stavite peškir ili ćebe. Ostanite u tom položaju 5 minuta. Osetićete kako se cijelo tijelo isteže, a bolovi postaju manjeg intenziteta.

 

 

Treća vježba

Sjedite na pod i ispružite noge, dok vam je gornji deo tela uspravljen. Ispružite ruke i pokušajte da pipnete prste na nogama. Idite samo do granice bola. Ukoliko ne možete da dohvatite prste rukama, ne forsirajte tijelo. Ne biste smjeli da osjećate nikakvu nelagodu pri izvođenju ove vježbe.

 

 

Četvrta vježba

Svi delovi tela su povezani na neki način. Na tijelu postoje određene tačke, čijim pritiskanjem se eliminišu bolovi. Tačke koja uklanja bol u donjem delu leđa se nalazi iza koljena. Pritisnite ih lagano prstima na 2 do 3 minuta svakog dana i osjetit ćete olakšanje vrlo brzo.

 

 

 

Peta vježba

Za ovu vježbu će vam biti potrebna teniska loptica, a nju ćete postaviti ispod zadnjice. U gornjem delu zadnjice nalazi se skup nerava koji prouzrokuju mnoge bolove, a opuštanjem nestaju sve nelagode.

 

 

Teniska loptica će u ovom slučaju zamijeniti masažu.

Takođe vam donosimo i video u kojim možete vidjeti neke od načina kako se osloboditi bola u leđima.

 

 

Isprobajte i vi ove vježbe, jer pomažu!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *