MASKA OD BELANACA KOJA ZATEŽE BORE OKO OČIJU

Za predeo oko očiju bez bora, samo koristite ovaj jednostavni proizvod iz frižidera i zaboravićete na starenje i ono što ono sa sobom nosi!

Starenje izaziva mnoge neželjene promene u i na našem telu. Najčešće se na licu i predelu oko očiju pojavljuju prve promene koje nam donose godine. Koža kapaka je tanka, nežna i stalno izložena spoljnim uticajima, stresu, nedostatku vitamina i adekvatnom snu.

Postoji mnogo kozmetike za negu kože kapaka i uopšte predela oko očiju, ali najefikasnija je bila i ostala ona koju nam je dala sama priroda. Koristeći maske na bazi jaja, možete podočnjake smanjiti i izbeliti a kožu učiniti svežom, elastičnijom i izravnati fine bore. Ovo je recept naših mama i baka kao mali trik lepote!

Izdanje „Dnevnog magazina!“ je sastavio nekoliko jednostavnih domaćih recepata za vas, kako bi vam koža oko očiju ostala meka i elastična!

Najlakši, ali podjednako efikasan način za poboljšanje stanja kože očnih kapaka je upotreba čistog belanca!Potreban vam je samo 1 protein i tufer. Nanesite belance na kožu oko očiju. Kapke držite zatvorene i pustite da se belance potpuno osuši. Operite masku hladnom vodom i uživajte u rezultatu!
Recept, koji je vam predstavljamo u nastavku, biće verni pomoćnik u borbi protiv “vraninih nogu”.U jednakim delovima pomešajte belance, ječmeno brašno i med. Dobijenu smešu nanesite na područje oko očiju i držite masku 20 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

Ova maska će vam pomoći da izravnate bore i osvežite kožu oko očiju
Sledeća maska će vam pomoći da uklonite podbulost i brzo se rešite podočnjaka, kao i da izgladite fine bore.Trebaće vam: 2 ohlađena žumanca, 1 kašičica meda i 1 kašičica maslinovog ili ulja od kajsije. Izmešajte sve sastojke mikserom i brzo nanesite na predeo oko očiju. Masku na licu držite pola sata, zatim isperite hladnom vodom i rezultat će vas prijatno iznenaditi!

Maska koja će pomoći u ishrani suve i umorne kože kapaka
Pomešajte 1 žumance, kašičicu maslinovog ulja i sok od pola limuna. Nanesite ovu masku i držite 20 minuta, a zatim je isperite tuferom natopljenim hladnim mlekom. Rezultat je zdrava i sveža koža!
Dodavanje mleka u masku za oči od jaja ima zapanjujući efekat. Dodavanje male količine adaptiranog mleka za bebe pojačaćete hranljivi efekat.
Ono što je jako važno je da bilo koju masku treba nanositi samo na čistu kožu bez šminke!

preuzeto sa dnevnirs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *